BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me mei 2017 - Burgers stuffed with herb butter

Jaakke

Pitmaster
 
 
Berichten
763
Hier mijn bijdrage voor de Steven & Me,

Omdat er al best een en ander voorbij gekomen is was het lastig een recept te vinden voor de Steven & Me van mei.
Uit eindelijk ben ik uitgekomen op Burgers stuffed with herb butter omdat deze redelijk snel en eenvoudig te maken is.
Het recept is te vinden in het boek Culinair BBQ'en op pagina 101.

Je kan er natuurlijk voor kiezen om ook zelf de buns te maken als deze te simpel is voor je  :)

Knoflookboter
3 eetlepels fijngehakte kruiden zoals:
Peterselie, bieslook, oregano, basilicum
1 of meer teentjes knoflook
1 theelepel versgemalen zwarte peper
8 eetlepels roomboter

Dit heeft geen verdere uitleg nodig denk ik  :)

De Hamburgers
800gr gemalen biefstuk (of gewoon rundergehakt)
7 eetlepels Knoflookkruidenboter in 4 plakken van 1 cm
Grof zeezout
Vers gemalen peper
4 plakken pancetta (of een ander soort spek)
4 plakken cheddar
4 zachte witte bolletjes (Receptje van Mac: https://www.macsbbqpit.com/burger-buns/)
2 eetlepels gesmolten boter

Voor de garnering naar wens het volgende:
Blaadje eikensla
Schijfje ui, rauw of gegrild
Plakje tomaat
Mosterd, ketchup, mayonaise, je favo BBQ saus

Maak uw handen nat onder koud water en verdeel het gemalen vlees in 4 porties.
Vorm van elke portie een dikke plak, gevuld met een schijfje kruidenboter
Bestrooi met zout en peper en leg de hamburgers afgedekt op een met een vel plastic bekleed bord in de koelkast.
Verwarm de barbecue voor.

Maak de barbecue gereed voor direct grillen
Als u klaar bent om te beginnen, borstelt u het rooster schoon en vet het in.

Gril de pancetta tot hij goudbruin is, 2 tot 3 minuten per kant.
Leg op een met keukenpapier bedekt bord om uit te lekken.

Leg de hamburgers op de barbecue en bestrooi weer met zout en peper.
Gril de burgers tot ze door en door gaar zijn, 5 tot 7 minuten per kant voor medium. (thermometer gebruiken mag ook)
(U kunt, als u wilt, de hamburgers halverwege het grillen 90 graden draaien om een mooi grillpatroon te maken.)
Als u kaas en/of pancetta gebruikt, legt u een plak van elk op elke burger, nadat u hem hebt omgedraaid (pancetta eerst).

Bestrijk de broodjes met de gesmolten boter en rooster ze op de barbecue, 30 seconden tot I minuut.

Zet de hamburgers in elkaar: leg op de onderste helft van elk broodje een blad sla, gevolgd door een plak ui en tomaat.
Leg de burger erop, de sauzen naar keuze en de bovenste helft van het broodje.

Succes!


 

Imperial Guard

Pitmaster
 
 
 
Berichten
749
Klinkt goed, voorgesteld bij de vrouw en die is ook akkoord dus op de ToDo voor deze maand!
 

Imperial Guard

Pitmaster
 
 
 
Berichten
749
Gisteravond gemaakt en ter vergelijking zelfde burger gemaakt zonder vulling. En het testpanel en ik waren het eens dat deze Won van de burger zonder vulling ! 
 

Veen

Stoker
 
 
 
Berichten
274
Ik ga hem vanavond maken, ben benieuwd!
 

Imperial Guard

Pitmaster
 
 
 
Berichten
749
Zeer lekkere Steven! Ik heb als burger recept Spiff burgers gemaakt en die gevuld met zelfgemaakte kruidenboter!

Zeer geslaagd en al meerde malen gemaakt en tevens het recept al aan een vriend van me gegeven.

b1f689899387b5048a9ee7b53a50b5f4.jpg


e0ac327d972fcbca99729c4dc41fea86.jpg


7526bf78bf103cc74c6fcc7dee370203.jpg


068a1f5ddac045584e3406b391586a4b.jpg


2ba42e990b06c509c6a0961d41b07daa.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Veen

Stoker
 
 
 
Berichten
274
Mijn eerst Steven & Me, maar echt een topper, is vreselijk in de smaak gevallen! Heb het recept ook gelijk gedeeld in de familie.

Hierbij mijn resultaat:

De zelfgemaakte boter:


Hamburgers vullen, hamburger voorzien van een klein beetje Tex-Mex kruiden:


Al het andere ligt ook klaar...


M'n nieuwe vriend staat ook klaar...


Final result:


 

JaapAap

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
575
Hier was het ook een topper alleen had ik het geduld niet om te wachten tot de boter hard was dus werd het wat rommelig burgers maken.

2db85b805d3f4d81e494f4c11b4845dd.jpg

4e2402a589c24a609437e86da5a6f295.jpg

7f7684a5279f1dd1b487a677a695150f.jpg

17266e6c5c91b42bf07d20dab01fabfb.jpg

8a96c732ed0023d012838f95ce78af39.jpg

bcab4fc726bd024a50925cd39c7005ae.jpg

be75fc91679b36c910608f7a04e23e97.jpg

dc8b7601e9a37c49d32d3ec7f09a6854.jpg

4f18f3588814d37d668d72bbe1063af1.jpg

3025277f51d101409dbb139b72c7d58c.jpg

dacb266dbbe7ba4d105d478583bb0935.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Ceriel

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.242
Deze gemaakt met vers gedraaid gehakt van de afsnijdsels van een brisket:



Kruidenboter erbij, naar later bleek te veel droge kruiden.... Volgende keer verse :blush:



Patties vormen





Mise en place:



En grillen



Ook leuk voor de buurt, vet Angus gehakt en smeltende boter  :D





Burgertje bouwen, en patatjes erbij  B-)





Wat vonden we ervan? Zoals al aangegeven waren de gedroogde Italiaanse kruiden in de boter geen goed idee... Ook had het gehakt geen extra vet van de boter nodig. Maar ondanks dit heerlijk gegeten!
 

Edvdmm

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
144
Vandaag had ik zin in burgers, ik had dit recept al eerder gemaakt voordat ik mee deed met Steven & me.
Dus vanmiddag kruidenboter gemaakt. Hamburgers eromheen gevouwen. En vanavond gemaakt om te eten.
13d72a563b685f790e0526c4861ed320.jpg

53a104570e3a3eb62cb9fb1f6153113c.jpg

1234892589443e20a299f105339c7da9.jpg

94487ab3c57c8b7d5b8c540236453199.jpg

f2715853699e0501ca403e2b03c0d19a.jpg

Wederom erg lekkere burgers.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan