Beef en Steak

Steakmenu - diverse gerechten en bereidingen

Rens008

Sprokkelaar
Berichten
33
vandaag heb ik deelgenomen aan een bbq workshop waarin het thema 'Steak' centraal stond.
Ideaal om meerdere stukken vlees, herkomst, kwaliteit, recepten en bereidingswijzen te ontdekken.
Hierdoor combineer ik dit bericht dan ook met alle gemaakte gerechten van deze middag šŸ¤¤

Het was een combinatie van bijgerechtjes, nagerechtje en vooral steaks.
Een samenvatting:
  • Carpaccio bereid op hooi. -> Eerst garen in de rook (hooi doordrenkt met bier), vervolgens hooi laten branden voor krokant buitenkant)
  • Entrecot met cafe de paris kruidenboter. -> Kruidenboter bomvol met specerije (citroen smaak wordt sterker over tijd)
  • Caveman style (diamanthaas). -> Direct op de kolen, goed gelukt en een nieuwe smaak ontdekt
  • Reversed Sear (Rubia Gallega Picanha) / Chimichurri / Aardappeltjes uit de dutch oven -> Kleine picanha, lekkere aardappeltjes (ca. 2 uur in de DO)
  • Japanse Wagyu A5 entrecote --> Erg mals! bereid in een skilet tot ca. 40c kern. Volgende keer zorg ik voor een nog hetere skilet voor krokanter jasje
  • Gegrilde Cake Italia -> Zoet cakeje met (o.a.) vijgen van de bbq.

Hieronder enkele foto's :D

Kruidenboter - CafƩ de Paris
20241013_120158.JPG


20241013_121245.JPG


Bijgerechtjes: Aardappeltjes uit een dutch oventje + tomaatjes
20241013_150340.JPG



De sterren van de show:
20241013_151151.JPG


Op hooi gerookte carpaccio
20241013_145922.JPG


Bereiding Aardappeltjes, ,Picanha, caveman style dimanthaas, entrecote
20241013_182321.JPG


Gerechten:

Carpacio + Entrecote
20241013_182943.JPG


Caveman Style Dimanthaas
20241013_163808.JPG


Aardappeltjes + Picanha
20241013_184349.JPG


Wagyu A5 steak (stuk vlees voor mij onbekend...)
20241013_191446.JPG


Wagyu Resultaat:
20241013_192114.JPG


Toetje 'Cake Italia'
20241013_195940.JPG
 
Mooi verslag en hele mooie producten die voorbij komen. Jullie hadden je eiwitten wel binnen voor die dag.
 
Terug
Bovenaan Onderaan