- Berichten
- 2.746

Zelf Japanse mayo en sesamsaus gemaakt.
Japanse mayonaise
6 el mayonaise
2 tl sojasaus
2 a 3 cm wasabi
1 tl sesamolie
Sojasaus mixen met de wasabi de sesamolie. Dit langzaam bij de mayo doen.
Sesamsaus.
Stuk gember
2 teentjes knoflook
1 stengel citroengras
4el sojasaus
2 el chilisaus
1 el suiker
3 el sesamolie
1 tl sambal
Pijnboompitten
Hak de gember ,citroengras en knoflook in stukjes dit in een mengbeker.
Doe de pijnboompitten chilisaus,sambal,sesamolie,sojasaus en de suiker erbij.
En mix dit goed met de staafmixer.
Ik had 2 stukken diamanthaas heb er een rub opgedaan van heat of a pinch deze op de bbq gelijk direct op 200 graden tot een 45 graden.
Deze daarna in de oven op 50 graden zodat het warm bleef.
Dan de paksoi erop voor een aantal minuten.
Ondertussen de rosti op de joy stove in een pannetje dat lukt mij eigenlijk nooit goed mischien wel te heet wil eigenlijk een soort pannenkoek ervan maken maar het gaat dan stuk.
Maar het was wel lekker

Dan het vlees gesneden op het bord wat Japanse mayo, sesamsaus, fijngemaakt paprika ,bosuitjes in ringetjes en wat gebakken uitjes erover heen.
De rosti en paksoi erbij en een sausje van sesamolie,sojasaus,ketjap en geroosterde sesamzaadjes over de paksoi.
En was het geslaagd zeker het smaakte prima


Foto?s zeggen meer bedankt voor het kijken.







