- Berichten
- 331
Een tijdje geleden had ik al eens een pizza gezien met mortadella ...
Deze maand mocht ik het het topic kiezen voor de foto wedstrijd, maar had iets in gedachten en zal er deze maand niet van komen wegens accuut tijdsgebrek. Vandaag gingen we echter pizza maken ... Pizza en steak
We maken pizza deeg (ik had er 5 nodig)
- 1kg bloem (was van de cecco tipo 00)
- 625 ml water
- 5g droge gist
Ik had omstreeks 11u mijn deeg gemaakt. 625ml water daar een scheut honing in en kleind snufje zout, daar de gist bij en dan stap per stap door de bloem roeren
Dan nog een snuifje zout en wat olijfolie en kneden maar
45 minuten laten staan met een doek over, komt helemaal goed
Nog even laten doorgaan en na een uur in de koelkast gezet
Om 16u uit de koelkast gehaald en aan de voorbereidingen begonnen. Veel hebben we niet nodig of moet ik niet doen
1x pizza met champignons en kerstomaten, 1x kerstomaten en hesp, 1x hesp en 1x champignons/kerstomaten/hesp en dan de ster
1 bol mozarella, 1 steak (was gemarineerd omdat het een probeersel was en dus zo geen top stuk).
1 san marzano tomaat
1 potje zonnegedroogde tomaten
1 rode ajuin
rucolla
1 rode ajuin
Tomaat fijn gesneden, rode ajuin flinterdun gesneden, mozarella gedept en in plakken gesneden. Prep zogoed als klaar. Maar eerst "de tomaten pesto" maken. Zonnegedroogde tomaten in de blenden, wat olijfolie erbij, wat peper en paar blaadjes basilicum. Een toefje tomatenketchup erbij en klaar
De bollen omstreeks 16u15-30 ergens gemaakt
2 van 250 gram (voor de kleinsten)
3 van 295 gram
En zoals altijd nog een klein overschotje deeg
BBQ aangestoken (foto's van mijn setup op weber kettle kan je op het einde terugvinden)
Eerst de 4 andere pizza's gemaakt en dan was het mijn beurt
Een "plancha" op de steen gezet, daar ga ik dus de steak op grillen. Duurde ook niet zolang tot deze echt op temperatuur was. Dome thermometer stond helemaal rondgedraaid terug bij de 100-125
Als de steak 54 was eraf gehaald, binnen gezet en ingepakt om te laten rusten
Terug naar buiten om de laatste pizza te maken
Effe stretchen, dan volledige binnenkant met beetje olijfolie bestrijken en had er wat pizza kruiden opgedaan
Toeplooien en klaar is kees, bovenkant ook nog even wat olijfolie op
En off we go
Misschien net iets te vlug afgehaalt, maar vorige keer was het net iets te lang
Steak snijden, en zag er wonder bij wonder nog goed uit. Net zoals ik hem altijd wil hebben
Alles klaarzetten
Openen, normaliter heb je geen mes nodig, wat ingevrewen met knoflook
En stapelen maar. Eerst de tapenade, want pesto kan je het moeilijk noemen, dan de steak
Rucolla, mozarella, tomaat, en nog wat grana padano geraspt (heb ik liever dan parmezaanse kaas)
Dichtklappen en eten !
Foto is erg slecht, snap het niet goed, de rest is haarscherp, en dan het finale moment niet. In elk geval ik denk dat iedereen het idee en concept wel snapt
Anyway zeer lekker, zelfs met de gewone steak, was het smullen. De vrouw zag het ook zitten en wil dit ook wel eens
Paar puntjes qua verbetering:
- zien dat er pijnboompitten zijn
- wat minder tapenade
- betere steak
Nog wat extra "foodporn" en mijn setup op mijn weber
Ik gebruik een 2 cm dikke lavasteen, een ring van onlyfire en nog 2 extra hoge bakjes van onlyfire en 3 paar vuurvaste stenen (komen uit de gamma)
bovenop de hoge bakjes leg ik dan de steen
En al met de eerste pizza ... Kolen uitkappen wat laten opwarmen voor 10 minuten, dan een blok hout. Deze goed laten fikken en een 2de blok hout en we kunnen bakken
Op het einde had ik nog. Zo een screen gebruik ik om ze binnen te brengen, zo kakt de onderkant niet meteen in .Dit was trouwens de eerste met hesp voor de zoon.
Deze maand mocht ik het het topic kiezen voor de foto wedstrijd, maar had iets in gedachten en zal er deze maand niet van komen wegens accuut tijdsgebrek. Vandaag gingen we echter pizza maken ... Pizza en steak
We maken pizza deeg (ik had er 5 nodig)
- 1kg bloem (was van de cecco tipo 00)
- 625 ml water
- 5g droge gist
Ik had omstreeks 11u mijn deeg gemaakt. 625ml water daar een scheut honing in en kleind snufje zout, daar de gist bij en dan stap per stap door de bloem roeren
Dan nog een snuifje zout en wat olijfolie en kneden maar
45 minuten laten staan met een doek over, komt helemaal goed
Nog even laten doorgaan en na een uur in de koelkast gezet
Om 16u uit de koelkast gehaald en aan de voorbereidingen begonnen. Veel hebben we niet nodig of moet ik niet doen
1x pizza met champignons en kerstomaten, 1x kerstomaten en hesp, 1x hesp en 1x champignons/kerstomaten/hesp en dan de ster
1 bol mozarella, 1 steak (was gemarineerd omdat het een probeersel was en dus zo geen top stuk).
1 san marzano tomaat
1 potje zonnegedroogde tomaten
1 rode ajuin
rucolla
1 rode ajuin
Tomaat fijn gesneden, rode ajuin flinterdun gesneden, mozarella gedept en in plakken gesneden. Prep zogoed als klaar. Maar eerst "de tomaten pesto" maken. Zonnegedroogde tomaten in de blenden, wat olijfolie erbij, wat peper en paar blaadjes basilicum. Een toefje tomatenketchup erbij en klaar
De bollen omstreeks 16u15-30 ergens gemaakt
2 van 250 gram (voor de kleinsten)
3 van 295 gram
En zoals altijd nog een klein overschotje deeg
BBQ aangestoken (foto's van mijn setup op weber kettle kan je op het einde terugvinden)
Eerst de 4 andere pizza's gemaakt en dan was het mijn beurt
Een "plancha" op de steen gezet, daar ga ik dus de steak op grillen. Duurde ook niet zolang tot deze echt op temperatuur was. Dome thermometer stond helemaal rondgedraaid terug bij de 100-125
Als de steak 54 was eraf gehaald, binnen gezet en ingepakt om te laten rusten
Terug naar buiten om de laatste pizza te maken
Effe stretchen, dan volledige binnenkant met beetje olijfolie bestrijken en had er wat pizza kruiden opgedaan
Toeplooien en klaar is kees, bovenkant ook nog even wat olijfolie op
En off we go
Misschien net iets te vlug afgehaalt, maar vorige keer was het net iets te lang
Steak snijden, en zag er wonder bij wonder nog goed uit. Net zoals ik hem altijd wil hebben
Alles klaarzetten
Openen, normaliter heb je geen mes nodig, wat ingevrewen met knoflook
En stapelen maar. Eerst de tapenade, want pesto kan je het moeilijk noemen, dan de steak
Rucolla, mozarella, tomaat, en nog wat grana padano geraspt (heb ik liever dan parmezaanse kaas)
Dichtklappen en eten !
Foto is erg slecht, snap het niet goed, de rest is haarscherp, en dan het finale moment niet. In elk geval ik denk dat iedereen het idee en concept wel snapt

Anyway zeer lekker, zelfs met de gewone steak, was het smullen. De vrouw zag het ook zitten en wil dit ook wel eens
Paar puntjes qua verbetering:
- zien dat er pijnboompitten zijn
- wat minder tapenade
- betere steak
Nog wat extra "foodporn" en mijn setup op mijn weber
Ik gebruik een 2 cm dikke lavasteen, een ring van onlyfire en nog 2 extra hoge bakjes van onlyfire en 3 paar vuurvaste stenen (komen uit de gamma)
bovenop de hoge bakjes leg ik dan de steen
En al met de eerste pizza ... Kolen uitkappen wat laten opwarmen voor 10 minuten, dan een blok hout. Deze goed laten fikken en een 2de blok hout en we kunnen bakken
Op het einde had ik nog. Zo een screen gebruik ik om ze binnen te brengen, zo kakt de onderkant niet meteen in .Dit was trouwens de eerste met hesp voor de zoon.