- Berichten
- 2.088
Aangezien we ongeveer 10 kilo spareribs in de vriezer hebben liggen, was het vandaag nog een keertje rib day. Afgelopen week heb ik de 3 seizoenen van bbq pitmasters gekeken en daar heb ik toch een aantal dingen gezien die ik graag anders / beter wilde doen:
- Meer tijd nemen voor het trimmen van de ribs (heeft me een sneetje in mijn duim gekost)
- Geen mosterd gebruiken bij het aanbrengen van de rub, maar pinda olie (Johnny Triggs style)
- Inpakken met bruine suiker, roomboter en honing (Johnny Triggs style)
- Ribs op 250F ipv 225F
- Gerookt op Pecanhout
Het liefste had ik ook de rub van deze BBQ godfather gehad, maar deze is helaas geheim. Daarvoor eentje gemaakt met Bad Byron's Butt rub en eentje met Big Bob Gibson. Nadat ik deze had aangebracht heb ik nog een extra laagje met peper en knoflook erop gedaan. Resultaat:
Close upje:
Let it smoke, let it smoke, let it smoke:
Na ongeveer 2,5 uur ingepakt met bovenstaande ingredi?nten:
Na nog eens 1,5 uur eraf gehaald. Vervolgens weer erop en na een kwartiertje een glaze aangebracht van SBR's met wat hot sauce en het vocht uit de folie. Resultaat op het bord:
Nog eentje dan:
Wat vonden we ervan? De KCBS byte-test was goed. Structuur was van eentje wel iets te ver door, maar dat had naar mijn mening geen negatieve invloed. Rookring was goed zichtbaar. Het had een goede smaak. Eerst zoet, dan beetje pittig, maar de smaak van het vlees was ook aanwezig. Dit gaan we vaker maken!
- Meer tijd nemen voor het trimmen van de ribs (heeft me een sneetje in mijn duim gekost)
- Geen mosterd gebruiken bij het aanbrengen van de rub, maar pinda olie (Johnny Triggs style)
- Inpakken met bruine suiker, roomboter en honing (Johnny Triggs style)
- Ribs op 250F ipv 225F
- Gerookt op Pecanhout
Het liefste had ik ook de rub van deze BBQ godfather gehad, maar deze is helaas geheim. Daarvoor eentje gemaakt met Bad Byron's Butt rub en eentje met Big Bob Gibson. Nadat ik deze had aangebracht heb ik nog een extra laagje met peper en knoflook erop gedaan. Resultaat:

Close upje:

Let it smoke, let it smoke, let it smoke:

Na ongeveer 2,5 uur ingepakt met bovenstaande ingredi?nten:

Na nog eens 1,5 uur eraf gehaald. Vervolgens weer erop en na een kwartiertje een glaze aangebracht van SBR's met wat hot sauce en het vocht uit de folie. Resultaat op het bord:

Nog eentje dan:

Wat vonden we ervan? De KCBS byte-test was goed. Structuur was van eentje wel iets te ver door, maar dat had naar mijn mening geen negatieve invloed. Rookring was goed zichtbaar. Het had een goede smaak. Eerst zoet, dan beetje pittig, maar de smaak van het vlees was ook aanwezig. Dit gaan we vaker maken!
