Beef en Steak

St Louis style pork steaks

 
 

erik_schreurs8

Pitmaster
Berichten
836
Vandaag heb ik mij gewaagd aan wat varkens steaks
Helaas was het vlees droog smaak wat goed

a7c3d9b3fe8736f34a689816b7419dd5.jpg
dikke lappen gesneden van ongeveer 3,5 cm dik
d2de51219ae30546fbd8e24b20c9995d.jpg
bestrooid met peper zout en knoflook en voor 3 uurtjes in de koeling
e9cd2317af17d68ef43b6fe5ecabf0d1.jpg
even aangrillen
41411a694ee59e1486434a8a4328b830.jpg
cb37c0ea5489eb602780a61922d1db2b.jpg
saus gemaakt en voor drie uurtjes laten sudderen
82174291267562c29764cac04fe7429b.jpg

Iemand een idee waarom het zo droog was ?
Alvast bedankt
 
normaal gesproken is dit erg lekker, droog ? te lang boven het vuur gelegd op het einde ? Veel zout gebruikt in je rub (vochtverlies) niet helemaal in het vocht gelegd ? is een beetje gokken nu zonder meer info
 
Denk dat het niet aan het zout heeft gelegen want was nog welwat flauw !denk dat het idd ligt aan de hoeveel heid saus
 
Hmmm, 3uur sudderen in saus. Was het ook taai of alleen droog? Was de saus waarin het vlees lag na 3 uur nog niet verdampt?
 
volgende x de bakjes afdichten met allu folie anders suddert t vlees niet
 
SilverFox zei:
Hmmm, 3uur sudderen in saus. Was het ook taai of alleen droog? Was de saus waarin het vlees lag na 3 uur nog niet verdampt?
Nee niet taai opzich alleen droog
En de saus was niet verdampt
 
en als t je lukt dan de dome temp tegen de 100 graden zo tegen pruttelen an.
te heet dan kookt t kapot en gaat dr veel smaak verloren.
ik gebruik ook wel eens een glazen ovenschaal met deksel.

krijg nu acuut trek in gaar vlees :D
 
Zoals AV ook aangeeft, afdekken of zorgen dan het vlees ondergedompeld is gok ik zo.
 
halverwege vlees draaien kan ook .
als dr maar genoeg vocht blijft.

zelf leg ik einde van sessie vaak de dikke plakken procureur of buikspek een half tot 1 uur  terug op t rooster bij 120 graden dome temp.
op weg terug naar af zou je denken.
maar zo krijgt t vlees toch een mooie droge buitenkant op kleur en tevens zacht/mals weg te werken.


 
AV zei:
halverwege vlees draaien kan ook .
als dr maar genoeg vocht blijft.

zelf leg ik einde van sessie vaak de dikke plakken procureur of buikspek een half tot 1 uur  terug op t rooster bij 120 graden dome temp.
op weg terug naar af zou je denken.
maar zo krijgt t vlees toch een mooie droge buitenkant op kleur en tevens zacht/mals weg te werken.
Bedankt voor de tips
Keren heb ik vaak zat gedaan
De volgende keer dek ik de schalen af wat meer vloeistof erin en dan hopen dat het lekker mals is
 
Zien er prima uit, jammer dat het te droog was..
 
Terug
Bovenaan Onderaan