- Berichten
- 6.637
Het is al weer een tijdje geleden dat ik deze klassieker hier voorbij heb zien komen. Dus post ik mijn variatie van vanavond even, zodat dit fijne recept weer even onder de aandacht gebracht wordt.
Stap 1 is het rubben van je porkchops waarbij je mosterd als 'lijm' gebruikt. Ik had van Noskos zijn site de southern succor rub gekozen.
Stap 2 was bij mij het in elkaar zetten van een saus. Normaliter mik je een pre-fab saus en wat bier door elkaar en daar laat je het bij. Maar ik had nog een mango liggen waar ik wat mee wilde doen. Dus het leek mij wel grappig om de saus die ik normaal voor de babi-bangang hiervoor te gebruiken. In principe is die vrij simpel (ketjap / tomatenpure / bouillon blokje / uien schijven / knoflook / bastard suiker / sambal) dus hopliedop in elkaar gegooid. Normaliter gooi je daar ook een beetje water bij. Nu had ik zoveel saus gemaakt, dat ik er een flesje bier bij in kon gooien zodat het weer naar St. Louis style toe gaat. Tenslotte de mango er in blokjes door gegooid.
Stap 3 is het aanzetten van de porkchops. Ik had ook tegelijkertijd de saus geplaatst. Ik had een stevige hand rookhout toegevoegd. Het idee van het rookhout was dat ik rooksmaak in mijn saus wilde hebben, maar dat was slechts licht aanwezig.
Na afloop van deze stap wilde ik even een foto-tje maken, maar het rookhout vloog natuurlijk fijn in de fik
. Dus eerst maar even 2 alvast in het bad gedompeld onder de ergste brandhaard.
Daarna hebben ze met zijn 4-tjes lekker nog 1.5 uur gebadderd met een folie-tje er over. Ik had wel de schuif onder redelijk dichtgezet. Ik heb wel eens de saus te veel ingedikt :![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
We aten er simpel rijst met roerbak groente bij en we hebben weer heerlijk gegeten. Van mij had hij nog een tikje zoeter gemogen en de rooksmaak had iets duidelijk mogen zijn, dus als iemand daar nog briljante idee-en over heeft hoor ik deze graag! Dan heb ik weer een mooie aanleiding deze nog eens te maken![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Stap 1 is het rubben van je porkchops waarbij je mosterd als 'lijm' gebruikt. Ik had van Noskos zijn site de southern succor rub gekozen.
![20130814-_MG_9591.jpg](https://lh5.googleusercontent.com/-Z4FRMfWqt8Q/UgvEQEl-3WI/AAAAAAAAB-s/nmJggaNpFnU/w1024-h683-no/20130814-_MG_9591.jpg)
Stap 2 was bij mij het in elkaar zetten van een saus. Normaliter mik je een pre-fab saus en wat bier door elkaar en daar laat je het bij. Maar ik had nog een mango liggen waar ik wat mee wilde doen. Dus het leek mij wel grappig om de saus die ik normaal voor de babi-bangang hiervoor te gebruiken. In principe is die vrij simpel (ketjap / tomatenpure / bouillon blokje / uien schijven / knoflook / bastard suiker / sambal) dus hopliedop in elkaar gegooid. Normaliter gooi je daar ook een beetje water bij. Nu had ik zoveel saus gemaakt, dat ik er een flesje bier bij in kon gooien zodat het weer naar St. Louis style toe gaat. Tenslotte de mango er in blokjes door gegooid.
![20130814-_MG_9594.jpg](https://lh3.googleusercontent.com/-WH-NH8mFgGI/UgvEHB4C9jI/AAAAAAAAB-E/MT-noBno3cg/w1024-h683-no/20130814-_MG_9594.jpg)
Stap 3 is het aanzetten van de porkchops. Ik had ook tegelijkertijd de saus geplaatst. Ik had een stevige hand rookhout toegevoegd. Het idee van het rookhout was dat ik rooksmaak in mijn saus wilde hebben, maar dat was slechts licht aanwezig.
Na afloop van deze stap wilde ik even een foto-tje maken, maar het rookhout vloog natuurlijk fijn in de fik
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
![20130814-_MG_9597.jpg](https://lh3.googleusercontent.com/-RzPTS__MA1s/UgvEHBGSpsI/AAAAAAAAB-Y/hXLQAJbjSUI/w1024-h683-no/20130814-_MG_9597.jpg)
Daarna hebben ze met zijn 4-tjes lekker nog 1.5 uur gebadderd met een folie-tje er over. Ik had wel de schuif onder redelijk dichtgezet. Ik heb wel eens de saus te veel ingedikt :
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![20130814-_MG_9609.jpg](https://lh6.googleusercontent.com/-DpS1KgG9T9E/UgvEJCwBPnI/AAAAAAAAB-c/hOkpPxJjpak/w1024-h683-no/20130814-_MG_9609.jpg)
We aten er simpel rijst met roerbak groente bij en we hebben weer heerlijk gegeten. Van mij had hij nog een tikje zoeter gemogen en de rooksmaak had iets duidelijk mogen zijn, dus als iemand daar nog briljante idee-en over heeft hoor ik deze graag! Dan heb ik weer een mooie aanleiding deze nog eens te maken
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)