- Berichten
- 317
Mijn vrouw eet niet zoveel vlees, dus maak ik altijd wel wat bijgerechten op de barbecue
En zondag was het weer eens zover ...
Op het menu
- aardappelstacks !!!
- gevulde paprika
- champignon spies
- gegrilde ajuin
- pico de gallo
Dit met een worstje (eigenlijk pensjes) die onze kleinste zo lekker vind, spijtig genoeg maken ze die alleen maar in de zomerperiode, is een mix van geel/wit/rood
Het resultaat
Wat hebben we hier allemaal voor nodig
- aardappelen (vastkokend)
- ajuin (dikke gele)
- tomaat (neem altijd san marzano in een doosjes van 4)
- bieslook en peterselie
- witte champignons (doojes van 500gr, kleine)
- zoete puntpaprika (2x)
- rode ajuin (stuk of 2) en wat pijpajuin
- mozarella geraspt
- feta kaas
- boter
- chili (hoeft niet, maar dit was een habanero en is niet voor de gemiddelde mens)
- look
Ik begin met de peterslie/bieslook/rode ajuin/pijpajuin etc fijn te snijden, maar dan echt fijn. 1 van de 2 puntpaprikas, 1 helft in zeer fijne stukjes, de andere helft in vierkantje blokjes voor de champignon sate
De aardappelen schillen en fijn snijden met de mandoline
meerdere keren goed afspoelen
De schijfjes goed droogdeppen
In een pan boter verwarmen, zodat deze smelt, ipv "echte look", heb ik poeder gebruikt zo kan dat ook niet echt verbranden en daar tijm en rozemarijn bij.
Alles erover en dan nog een flink geut olijfolie, heb ook nog wat pizza kruiden genomen, maar een klein schepje. Goed mengen en "masseren". Uiteraard nog wat peper en zout
Deze gaan we stapelen in mijn nieuwe pan die ik in de ochtend had ingebrand op de barbecue. Dit is een muffin vorm van bbq toro
En dan stapelen tot een stuk erboven.
Deze kunnen dan op de barbecue. Aangezien deze nog aan stond, wat briketten bijgedaan zodat we dit rond de 200 graden konden houden
Deksel erop en na een half uur ben ik het pannetje eens gaan draaien
In elk geval verder met de rest,
De 2de puntpaprika halveren een kom nemen daar een 50 gram mozarella, de feta in, 1 san marzano tomaat in fijne blokjes gesneden
Dit allemaal bij elkaar, daar de fijn gesneden paprika bij, een deel van de peterselie, een deel van de bieslook, deel van de pijpajuin, deel van rode ajuin.
Peper, zout, tijm, oregano en dan nog iets van italiaanse kruiden. Dit schep je dan in de puntpaprika's. De hoeveelheid is hier eigenlijk voor 4 halve puntpaprika's en dan heb je nog over
Dan nog een laagje geraspte mozarella over en die zijn klaar voor op te gooien
Van de ajuin heb ik geen foto's genomen, dat is gewoon een plak van een 1 cm - 1,5 cm dik, stokje door, wat honing en olijfolie op en wat italiaanse kruiden
De pico de gallo: de rest van de san marzano tomaten in blokjes snijden, rest van peterselie/pijpajuin/rode ajuin over, heel klein beetje bieslook over houden voor de presentatie. Ik gebruik daarvoor olijfolie met een kruidenboeket van de carrefour denk ik dat het is. Peper, zout, klein snuifje suiker (hoeft zeker niet) en dan die chili, die je ook kan weglaten of een gewone chili gebruiken. Ook nog een goede scheut limoen ... was ik vergeten mee te nemen, dus maar uit het flesje genomen dat altijd in de koelkast staat voor als ik rum cola drink (heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel vaak)
De champignon spiezen .. Champignons kuisen daar sojasaus en honing over en dan nog wat tijm op. Wij hebben hier wel altijd kikoman staan, maar diegene met lager zoutgehalte
En op een stokje steken en wat tijm erover
Ondertussen waren de aardappelen kleur aan het krijgen .
Maar hoe krijg je dit nu allemaal klaar op een weber kettle ... Ik had dus geen plaats genoeg. Maar mijn god wat kwam daar een lekkere geur vanaf
De aardappeltjes gewoon met folie over in de oven op een lage temperatuur en de rest grillen, zo blijven ze wel warm
Ik begin dan altijd eerst met de ajuin als ik dat maak, dit heeft toch wel wat tijd nodig, dan de paprika's
En zo stacken even kort aangrillen en dan zo naar de indirecte kan, en gewoon eens die schotel ronddraaien
Het was gewoon lekker !
De volgende keer ga ik bij die aardappels wel nog eens proberen af en toe klein beetje grana padano tussen (beetje zoals parmezaan). Maar alles was echt lekker.Voor de kleinsten hier waren het wel worteltjes en kroketten ... maar de zoon heeft toch ook willen proeven van de aardappels en heeft ook zo een "stack" opgegeten. De dochter was een harde pas en ik kon niet wachten
Er moet wel genoeg tussen de plakjes zitten, want anders plakken ze niet echt goed en kunnen ze wel gemakkelijk schuiven
Om 16u15 heb ik de aardappelen erop gezet, en rond 17u20 ofzo afgehaald, nog paar briketten erbij en dan de vlam in de rest, en we hebben ergens rond 18u10-15 gegeten
Buiten die aardappelen, zijn dit dingen die ik gewoon zeer regelmatig maak. Dochter en vrouw zijn gek op die champignons. Deze keer lagen ze er wel iets te lang op
Wat ik ook al gedaan heb ... als ik teveel vulling heb voor die paprika's, en dat heb ik altijd, dan neem ik grote champignons en daar dezelfde vulling in.
En zondag was het weer eens zover ...
Op het menu
- aardappelstacks !!!
- gevulde paprika
- champignon spies
- gegrilde ajuin
- pico de gallo
Dit met een worstje (eigenlijk pensjes) die onze kleinste zo lekker vind, spijtig genoeg maken ze die alleen maar in de zomerperiode, is een mix van geel/wit/rood
Het resultaat
Wat hebben we hier allemaal voor nodig
- aardappelen (vastkokend)
- ajuin (dikke gele)
- tomaat (neem altijd san marzano in een doosjes van 4)
- bieslook en peterselie
- witte champignons (doojes van 500gr, kleine)
- zoete puntpaprika (2x)
- rode ajuin (stuk of 2) en wat pijpajuin
- mozarella geraspt
- feta kaas
- boter
- chili (hoeft niet, maar dit was een habanero en is niet voor de gemiddelde mens)
- look
Ik begin met de peterslie/bieslook/rode ajuin/pijpajuin etc fijn te snijden, maar dan echt fijn. 1 van de 2 puntpaprikas, 1 helft in zeer fijne stukjes, de andere helft in vierkantje blokjes voor de champignon sate
De aardappelen schillen en fijn snijden met de mandoline
meerdere keren goed afspoelen
De schijfjes goed droogdeppen
In een pan boter verwarmen, zodat deze smelt, ipv "echte look", heb ik poeder gebruikt zo kan dat ook niet echt verbranden en daar tijm en rozemarijn bij.
Alles erover en dan nog een flink geut olijfolie, heb ook nog wat pizza kruiden genomen, maar een klein schepje. Goed mengen en "masseren". Uiteraard nog wat peper en zout
Deze gaan we stapelen in mijn nieuwe pan die ik in de ochtend had ingebrand op de barbecue. Dit is een muffin vorm van bbq toro
En dan stapelen tot een stuk erboven.
Deze kunnen dan op de barbecue. Aangezien deze nog aan stond, wat briketten bijgedaan zodat we dit rond de 200 graden konden houden
Deksel erop en na een half uur ben ik het pannetje eens gaan draaien
In elk geval verder met de rest,
De 2de puntpaprika halveren een kom nemen daar een 50 gram mozarella, de feta in, 1 san marzano tomaat in fijne blokjes gesneden
Dit allemaal bij elkaar, daar de fijn gesneden paprika bij, een deel van de peterselie, een deel van de bieslook, deel van de pijpajuin, deel van rode ajuin.
Peper, zout, tijm, oregano en dan nog iets van italiaanse kruiden. Dit schep je dan in de puntpaprika's. De hoeveelheid is hier eigenlijk voor 4 halve puntpaprika's en dan heb je nog over
Dan nog een laagje geraspte mozarella over en die zijn klaar voor op te gooien
Van de ajuin heb ik geen foto's genomen, dat is gewoon een plak van een 1 cm - 1,5 cm dik, stokje door, wat honing en olijfolie op en wat italiaanse kruiden
De pico de gallo: de rest van de san marzano tomaten in blokjes snijden, rest van peterselie/pijpajuin/rode ajuin over, heel klein beetje bieslook over houden voor de presentatie. Ik gebruik daarvoor olijfolie met een kruidenboeket van de carrefour denk ik dat het is. Peper, zout, klein snuifje suiker (hoeft zeker niet) en dan die chili, die je ook kan weglaten of een gewone chili gebruiken. Ook nog een goede scheut limoen ... was ik vergeten mee te nemen, dus maar uit het flesje genomen dat altijd in de koelkast staat voor als ik rum cola drink (heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel vaak)
De champignon spiezen .. Champignons kuisen daar sojasaus en honing over en dan nog wat tijm op. Wij hebben hier wel altijd kikoman staan, maar diegene met lager zoutgehalte
En op een stokje steken en wat tijm erover
Ondertussen waren de aardappelen kleur aan het krijgen .
Maar hoe krijg je dit nu allemaal klaar op een weber kettle ... Ik had dus geen plaats genoeg. Maar mijn god wat kwam daar een lekkere geur vanaf
De aardappeltjes gewoon met folie over in de oven op een lage temperatuur en de rest grillen, zo blijven ze wel warm
Ik begin dan altijd eerst met de ajuin als ik dat maak, dit heeft toch wel wat tijd nodig, dan de paprika's
En zo stacken even kort aangrillen en dan zo naar de indirecte kan, en gewoon eens die schotel ronddraaien
Het was gewoon lekker !
De volgende keer ga ik bij die aardappels wel nog eens proberen af en toe klein beetje grana padano tussen (beetje zoals parmezaan). Maar alles was echt lekker.Voor de kleinsten hier waren het wel worteltjes en kroketten ... maar de zoon heeft toch ook willen proeven van de aardappels en heeft ook zo een "stack" opgegeten. De dochter was een harde pas en ik kon niet wachten
Er moet wel genoeg tussen de plakjes zitten, want anders plakken ze niet echt goed en kunnen ze wel gemakkelijk schuiven
Om 16u15 heb ik de aardappelen erop gezet, en rond 17u20 ofzo afgehaald, nog paar briketten erbij en dan de vlam in de rest, en we hebben ergens rond 18u10-15 gegeten
Buiten die aardappelen, zijn dit dingen die ik gewoon zeer regelmatig maak. Dochter en vrouw zijn gek op die champignons. Deze keer lagen ze er wel iets te lang op
Wat ik ook al gedaan heb ... als ik teveel vulling heb voor die paprika's, en dat heb ik altijd, dan neem ik grote champignons en daar dezelfde vulling in.
Laatst bewerkt: