- Berichten
- 200
Met kerst een rotisserie gekregen zodat ik 2e kerstdag een poging tot spießbraten kon maken.
Een paar flinke uien grof gesneden en daarna voorzien van wat spg+paprika. De hele handel goed kneden zodat de uien flink gebroken en gekneusd zijn.
Daarna een procureur van +/- 2,5kg gevlinderd en bedekt met het uienmengsel. Daarna dichtgevouwen en een nachtje in de koeling laten marineren.
De volgende dag de uien er weer af gehaald, vlees ingesmeerd met mosterd, bedekt met bacon en dan een deel van de uien weer terug erop. Strak oprollen en vastbinden.
De rollade voorzien van een standaard bbq rub die ik kado heb gekregen.
Daarna laten grillen tot 75 graden, in dit geval 2,5 uur.
Tegen het einde van de bereidingstijd het restant van de uien gebakken in een pannetje en die over de rollade verspreid.
Het was volgens de gasten een succes! En ik was zelf ook best tevreden!
Een paar flinke uien grof gesneden en daarna voorzien van wat spg+paprika. De hele handel goed kneden zodat de uien flink gebroken en gekneusd zijn.
Daarna een procureur van +/- 2,5kg gevlinderd en bedekt met het uienmengsel. Daarna dichtgevouwen en een nachtje in de koeling laten marineren.
De volgende dag de uien er weer af gehaald, vlees ingesmeerd met mosterd, bedekt met bacon en dan een deel van de uien weer terug erop. Strak oprollen en vastbinden.
De rollade voorzien van een standaard bbq rub die ik kado heb gekregen.
Daarna laten grillen tot 75 graden, in dit geval 2,5 uur.
Tegen het einde van de bereidingstijd het restant van de uien gebakken in een pannetje en die over de rollade verspreid.
Het was volgens de gasten een succes! En ik was zelf ook best tevreden!
Laatst bewerkt: