- Berichten
- 231
Tja deze moest er een keer van komen; beercan chicken!
Gisteren de kip al in een zoutbad je met citroen en rozemarijn gezet. Na een nachtje badderen haar er vanmorgen uitgehaald, afgedroogd en de rest van de dag verder laten drogen.
Vanavond een heerlijke marinade van maple siroop, gember, knoflook en nog wat kruiden gemaakt. De marinade ingekookt en daarna kippie (die inmiddels op een blikje bier stond) er mee ingesmeerd. In een bakingtray gezet met aardappeltjes erom heen.
Bbq stond al te branden op ongeveer 180 graden. Kippie erin, thermometer in haar bil en bakken maar.
Met moeite laten rusten toen ze klaar was… maar het was zo de moeite waard; echt heerlijk!
Recept uit BBQ tijd van Susan Aretz
Gisteren de kip al in een zoutbad je met citroen en rozemarijn gezet. Na een nachtje badderen haar er vanmorgen uitgehaald, afgedroogd en de rest van de dag verder laten drogen.
Vanavond een heerlijke marinade van maple siroop, gember, knoflook en nog wat kruiden gemaakt. De marinade ingekookt en daarna kippie (die inmiddels op een blikje bier stond) er mee ingesmeerd. In een bakingtray gezet met aardappeltjes erom heen.
Bbq stond al te branden op ongeveer 180 graden. Kippie erin, thermometer in haar bil en bakken maar.
Met moeite laten rusten toen ze klaar was… maar het was zo de moeite waard; echt heerlijk!
Recept uit BBQ tijd van Susan Aretz
Laatst bewerkt: