- Berichten
- 286
twee stukjes broekspek bij de slager gehaald en krabbetjes die zijn voor morgen middag.
Spek vingerbreed aan de vleeskant ingesneden en gekruid met verstegen sparerib kruiden en een snufje 5 kruiden ( 5 kruiden volgens recept van Ewald staat hier op het forum bij recepten )
Aan het spekkantje met een vork ingeprikt en met 1 deel appelazijn en 1 deel zeezout ingesmeerd voor een lekker krokantje
Op de bbq 200C indirect met een beetje beukenhout tot 72 graden kern temperatuur daarna nog even boven direct vuur even een extra knappertje meegegeven
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/01_zpsee40be24.jpg)
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/02_zps9e576da3.jpg)
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/03_zps975837b8.jpg)
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/04_zpsee0b4c1e.jpg)
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/05_zps3009e3aa.jpg)
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/07_zpsdae63da0.jpg)
en de smaak.... geweldig ( als je van een beetje vet houd )
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Spek vingerbreed aan de vleeskant ingesneden en gekruid met verstegen sparerib kruiden en een snufje 5 kruiden ( 5 kruiden volgens recept van Ewald staat hier op het forum bij recepten )
Aan het spekkantje met een vork ingeprikt en met 1 deel appelazijn en 1 deel zeezout ingesmeerd voor een lekker krokantje
Op de bbq 200C indirect met een beetje beukenhout tot 72 graden kern temperatuur daarna nog even boven direct vuur even een extra knappertje meegegeven
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/01_zpsee40be24.jpg)
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/02_zps9e576da3.jpg)
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/03_zps975837b8.jpg)
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/04_zpsee0b4c1e.jpg)
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/05_zps3009e3aa.jpg)
![](http://i100.photobucket.com/albums/m40/pieterdb66/spek%20met%20een%20knappertje/07_zpsdae63da0.jpg)
en de smaak.... geweldig ( als je van een beetje vet houd )
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)