Beef en Steak

Spek/bacon test EINDELIJK

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.061
Hallo BBQ-collega's,

Het was al te lang geleden dat er hier in huis buikspek op de Q is geweest.
En ondertussen (vooral met bacon-day uiteraard) vele recepten voorbij zien komen waarvan het water me in de mond liep (en soms zelfs eruit  :P ).
Uiteindelijk MOEST er buikspek op de Q, en dat is afgelopen weekend eindelijk gebeurt.
Meteen het stuk in 2 gesneden om eens een test te doen. Had nog Maple Syrup en gembersiroop staan.
Beide stukken verder hetzelfde op smaak gebracht met peper, suiker en colorozo.

Het preppen:


En daarna een weekje in de koelkast en elke avond liefdevol gemasseerd en gedraaid  :)

Vervolgens afgespoeld en een nachtje laten drogen in de koelkast:


En daar gaan we, zondagochtend in de kou de spekkies erop:


Klaar na 2 uurtjes roken met kersenhout:


Enkele uurtjes laten afkoelen voordat ze in de koelkast gaan


eindresultaat:




Wat vonden we er van?
Beide heeeeerlijk. Met gembersiroop is wat zachter van smaak en dat bevalt heel erg goed.
Deze stukken zullen niet lang in de koelkast liggen  :D :P

Dank voor het kijken
Rick

 
Dat ziet er lekker uit
 
Mike + 1  :)
 
Lekker lekker lekker! Hier ook pas gemaakt en is gewoon heerlijk. Mag je mij ook voor wakker maken.
 
Ziet er goed uit rick. Hier ligt ook een stuk te wachten op een heerlijke sauna.
 
Terug
Bovenaan Onderaan