Beef en Steak

Speenvarken(rug) op de Q

 

davy81

Vuurmaker
Berichten
50
Het onderwerp: een speenvarkenruggetje van 1,6 Kg uit de (Belgische) Makro
speenvarkenrug-1.JPG

Wat kruidnagel er in, peper er over en ingesmeerd met appelstroop
speenvarkenrug-2.JPG

Op het ei met wat appelhout, temp: 150 ?C
speenvarkenrug-3.JPG

Wachten duurt lang, maar met een aperitiefje erbij lukt dat wel ;-)
speenvarkenrug-4.JPG

Na net geen uur (sneller dan verwacht) was dit het resultaat:
speenvarkenrug-5.JPG
speenvarkenrug-6.JPG

Aangesneden:
speenvarkenrug-7.JPG

Op het bord:
speenvarkenrug-8.JPG

resultaat: lekker gegeten, visite was tevreden, dus een geslaagde avond :-)
 
Ziet er goed uit lekker stukje vlees denk ik en leuke foto's vind het altijd mooi
dat ons soort mensen dikwijls de barbeque als het donker is  ook
gewoon aansteken.
 
Ziet er zeer lekker uit!! :D
 
Tot welke kerntemperatuur heb je hem gegaard? En was het zwoerd knapperig, of heb je dat eraf gesneden voor het eten? Het ziet er mooi uit!
 
ziet er mooi uit, net als mijn experiment gisteravond met een achterbout van een speenvarken. alleen had ik het probleem dat de huid/het dunne laagje zwoerd niet krokant te krijgen was zonder het vlees veel te ver door te garen.

dus net als dominique ben ik benieuwd hoe dat bij jou ging!  :)
 
ziet er erg lekker uit
 
Ziet er heerlijk uit hoor!
 
We hebben het zwoerd er af gesneden...

Laten garen tot 60?C en dan een 15-tal minuten laten rusten.
Nadien niet echt de temperatuur gemeten.

Het zwoerd op zich was niet zo krokant, eerder taai. Denk om het krokant te krijgen dat ik het nog eventjes op hogere temperatuur moest opgelegd hebben.
Maar ja, voor ons was dit niet erg omdat we dit toch niet opgegeten hebben.
 
Ziet er erg lekker uit!

En zwoerd zal je niet zo snel krokant krijgen zonder in te snijden en/of in te prikken. Het zachte vet onder het zwoerd kan anders nergens naar toe en in dat geval krijg je het niet krokant. Maar na het afsnijden kan je er ook van alles nog mee uithalen om het krokant te krijgen. Weliswaar wat minder BBQ-gerelateerd maar toch :)
 
Schitterend stukje bbq vlees !
 
Zie er goed uit! (alleen mijn bordje zou wat voller uitzien  ;) )
 
Ziet er prima uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan