Beef en Steak

Spareribs - St. Louis Style Black Smoke

Rens008

Vuurmaker
Berichten
57
In het kader van nog eens een spareribs gerecht, uit het receptenboek van Black Smoke St. Louis style spareribs bereid.
Alhoewel ik niet de 'St Louis cut' spareribs heb, het recept wel uitgeprobeerd.

Een lekker recept, lekkere laksaus die redelijk zoet van smaak is.
Persoonlijk houd ik meer van wat meer pit, wat ik miste bij het recept.
Qua bereiding,het beste resultaat (3-2-1). zie ook vooral Spareribs tips.
Via mijn inkbird de kerntemperatuur in de gaten gehouden:
Fase 1 --> tot ca. 75 graden (7 kwartier)
Fase 2 --> 75 -> 94 graden (3 kwartier)
Fase 3 --> 90 -> 96 graden (2 kwartier)
Een redelijk hoge kerntemperatuur maar als resultaat zeker nog een goede bite. Dit zijn dunbevleesde ribben en zal niet snel onder de 95 graden willen eindigen.
Als bijgerechtjes wat aardappeltjes, rode uienringen, pancetta en pork rub uit een dutch oventje ;)

Pekelen
20241229_132641.JPG


Fase 1
20241229_141546.JPG


Fase 2: inpakken + bijgerecht
20241229_170112.JPG


Ingrediënten voor de mopsaus:
20241229_173607.JPG


Fase 3
20241229_181118.JPG


Resultaat:
20241229_182617.JPG


20241229_181118.JPG
 
Had graag even geproefd. BTW, lepeltje sambal in de saus doet wonderen.
 
Niets meer aan doen, behalve lekker van genieten.
 
Lust ik


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
:love::love::love:
 
Ziet er zeer nice uit!
 
Heerlijk! Spareribs blijf ik geweldig vinden om te maken. Variatie genoeg.
 
Terug
Bovenaan Onderaan