In het kader van nog eens een spareribs gerecht, uit het receptenboek van Black Smoke St. Louis style spareribs bereid.
Alhoewel ik niet de 'St Louis cut' spareribs heb, het recept wel uitgeprobeerd.
Een lekker recept, lekkere laksaus die redelijk zoet van smaak is.
Persoonlijk houd ik meer van wat meer pit, wat ik miste bij het recept.
Qua bereiding,het beste resultaat (3-2-1). zie ook vooral Spareribs tips.
Via mijn inkbird de kerntemperatuur in de gaten gehouden:
Fase 1 --> tot ca. 75 graden (7 kwartier)
Fase 2 --> 75 -> 94 graden (3 kwartier)
Fase 3 --> 90 -> 96 graden (2 kwartier)
Een redelijk hoge kerntemperatuur maar als resultaat zeker nog een goede bite. Dit zijn dunbevleesde ribben en zal niet snel onder de 95 graden willen eindigen.
Als bijgerechtjes wat aardappeltjes, rode uienringen, pancetta en pork rub uit een dutch oventje
Pekelen
Fase 1
Fase 2: inpakken + bijgerecht
Ingrediënten voor de mopsaus:
Fase 3
Resultaat:
Alhoewel ik niet de 'St Louis cut' spareribs heb, het recept wel uitgeprobeerd.
Een lekker recept, lekkere laksaus die redelijk zoet van smaak is.
Persoonlijk houd ik meer van wat meer pit, wat ik miste bij het recept.
Qua bereiding,het beste resultaat (3-2-1). zie ook vooral Spareribs tips.
Via mijn inkbird de kerntemperatuur in de gaten gehouden:
Fase 1 --> tot ca. 75 graden (7 kwartier)
Fase 2 --> 75 -> 94 graden (3 kwartier)
Fase 3 --> 90 -> 96 graden (2 kwartier)
Een redelijk hoge kerntemperatuur maar als resultaat zeker nog een goede bite. Dit zijn dunbevleesde ribben en zal niet snel onder de 95 graden willen eindigen.
Als bijgerechtjes wat aardappeltjes, rode uienringen, pancetta en pork rub uit een dutch oventje
Pekelen
Fase 1
Fase 2: inpakken + bijgerecht
Ingrediënten voor de mopsaus:
Fase 3
Resultaat: