S
Sven
Gast
Dag allemaal.
Ik had al een tijdje een Weber Q300, maar vandaag een nieuwe WSM 47 opgehaald voor erbij om low & slow mee te roken. Ik ga zondag spareribs maken en heb een vraagje over de briketten, iets wat helemaal nieuw voor mij is. Vandaag gelijk 3 ribben gehaald van in totaal 2kg, van de week al de rubs en sausen besteld.
Na wat topics gelezen te hebben moeten de ribben met pak 'm beet zo'n 4 uurtjes wel klaar zijn. Qua aansteken van de briketten lijkt de minion methode mij het meest geschikt. Hoeveel briketten kan ik het beste gebruiken (warm/koud) om de 4 uur door te komen zonder al te veel te verspillen? Ik heb om te beginnen eerst een zak Weber longlife briketten gehaald en tevens de weber brikettenstarter.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties, zal uiteraard wat foto's plaatsen van het resultaat.
Ik had al een tijdje een Weber Q300, maar vandaag een nieuwe WSM 47 opgehaald voor erbij om low & slow mee te roken. Ik ga zondag spareribs maken en heb een vraagje over de briketten, iets wat helemaal nieuw voor mij is. Vandaag gelijk 3 ribben gehaald van in totaal 2kg, van de week al de rubs en sausen besteld.
Na wat topics gelezen te hebben moeten de ribben met pak 'm beet zo'n 4 uurtjes wel klaar zijn. Qua aansteken van de briketten lijkt de minion methode mij het meest geschikt. Hoeveel briketten kan ik het beste gebruiken (warm/koud) om de 4 uur door te komen zonder al te veel te verspillen? Ik heb om te beginnen eerst een zak Weber longlife briketten gehaald en tevens de weber brikettenstarter.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties, zal uiteraard wat foto's plaatsen van het resultaat.