- Berichten
- 349
Ik had nog twee racks spareribs in de vriezer liggen dus vandaag weer ribs.
Volgens de 2-1-1 methode op 225 - 250 F
Rub:
2 Eetlepels Paprikapoeder
3 theelepels zwarte peper
2 theelepels korianderzaad
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1/2 theelepels cayennepeper
2 eetlepels zout
1/3 cup mosterd
Saus:
4 cups ketchup
1 cup water
2/3 cup appelazijn
1/3 cup bruine suiker
4 eetlepels mosterd
2 eetlepels uienpoeder
2 eetlepels knoflookpoeder
1/2 theelepel cayennepeper
rub een uurtje in de koelkast laten intrekken.
Klaar voor de eerste 2 uur, ribrekje staat inmiddels op het decemberlijstje
Inpakken met appelsap en het 3 uurtje kan van start gaan.
Zo ingesmeerd met de BBQ saus en nu nog een paar keertjes "mopping en dipping" in het laatste uurtje. Saus inmiddels in alufoliebakje gedaan, begon aan te koeken in het pannetje.
Een Erdinger zal er lekker bij smaken...
Volgens de 2-1-1 methode op 225 - 250 F
Rub:
2 Eetlepels Paprikapoeder
3 theelepels zwarte peper
2 theelepels korianderzaad
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1/2 theelepels cayennepeper
2 eetlepels zout
1/3 cup mosterd
Saus:
4 cups ketchup
1 cup water
2/3 cup appelazijn
1/3 cup bruine suiker
4 eetlepels mosterd
2 eetlepels uienpoeder
2 eetlepels knoflookpoeder
1/2 theelepel cayennepeper
rub een uurtje in de koelkast laten intrekken.
Klaar voor de eerste 2 uur, ribrekje staat inmiddels op het decemberlijstje
Inpakken met appelsap en het 3 uurtje kan van start gaan.
Zo ingesmeerd met de BBQ saus en nu nog een paar keertjes "mopping en dipping" in het laatste uurtje. Saus inmiddels in alufoliebakje gedaan, begon aan te koeken in het pannetje.
Een Erdinger zal er lekker bij smaken...