BasBQ
Beef en Steak

spare-ribs afspoelen?

 

Sandeman

Kooltjesharker
Berichten
144
Tijdens het voorbewerken van de spare-ribs (membraam eraf, losse delen verwijderen) spoel ik mijn spare-ribs af om botsplinters en botgruis te verwijderen, dit omdat ik een tandartsbezoek niet wil combineren met het eten van lekkere ribs, bega ik met het afspoelen een doodzonde of doen jullie dat ook?
 
Nee, waarom zou afspoelen een doodzonde zijn? Doe ik ook als ik botsplinters ontdek.
 
Afspoelen na het rubben, dàt zou een doodzonde zijn. Nu is er niks aan de hand, ik doe het ook.
 
Nee, waarom zou afspoelen een doodzonde zijn? Doe ik ook als ik botsplinters ontdek.

Kan me ook wel voorstellen dat er qua smaak wel iets verloren zal gaan, maar uiteraard nog altijd liever dan een bezoek aan de tandarts..
 
Denk dat afspoelen met koud water weinig doet met de smaak.
 
Inderdaad, vooral als je bedenkt wat je daarna met het vlees gaat doen. Rubben, roken, besprayen en inpakken met vloeistof/suiker/boter. Dat beetje water is dan niets :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan