Dr. Truffel
Kooltjesharker
- Berichten
- 103
Beste experts,
Ik wil een soort taart/cake gaan maken op de BBQ als dessert, maar geen idee of wat ik in gedachte heb gaat smaken of werken.... Een cake bakken zou rond de 180 graden moeten, maar wil ook een soort zachte binnenkant wat kan lopen met "saus". Ik zit te denken aan chocolade puur, kersen warm/zoet met saus, pistache gezouten/geroosterd, Frapin (cognac) voor flamberen, vanille-ijs erbij en iets met suiker wat hard is in "glasscherven/suikerspin".
Ik zit dan te denken aan een stevige buitenkant als echt een soort cake, onderin een dunne laag kersen en dan een soort puree ervan maken met een scheutje cognac, een soort zachte chocoladecake daaroverheen, afgetopt met geroosterde pistache (gezouten) en dan gaan flamberen met cognac en afwerken met witte gesmolten chocolade strepen. Paar hele kersen in warme saus erbij met vanille ijs (ijs koud gaan roken met kersenhout) en dan daarover gekarameliseerde suikerscherven of iets. Wellicht een soort pistache witte chocolade bommetjes er in verwerken die eerst bevroren zijn zodat ze niet direct smelten in de cake.
Het klinkt als een super spannende bewerkelijke uitdaging wat faliekant mis kan/zal gaan
Iemand een wilde gedachte hierover of zoiets zou kunnen?
Edit: Ik denk dat ik gewoon een paar van deze onderdelen los moet gaan uitzoeken en testen, maar ik denk dat het kan met enige oefening.... als ik het 4 keer probeer en het is dan nog steeds niets dan zal het wel ook niets meer worden. Ik ga het gewoon doen binnenkort! Heel veel lezen en uitzoeken hoe het moet.
Ik wil een soort taart/cake gaan maken op de BBQ als dessert, maar geen idee of wat ik in gedachte heb gaat smaken of werken.... Een cake bakken zou rond de 180 graden moeten, maar wil ook een soort zachte binnenkant wat kan lopen met "saus". Ik zit te denken aan chocolade puur, kersen warm/zoet met saus, pistache gezouten/geroosterd, Frapin (cognac) voor flamberen, vanille-ijs erbij en iets met suiker wat hard is in "glasscherven/suikerspin".
Ik zit dan te denken aan een stevige buitenkant als echt een soort cake, onderin een dunne laag kersen en dan een soort puree ervan maken met een scheutje cognac, een soort zachte chocoladecake daaroverheen, afgetopt met geroosterde pistache (gezouten) en dan gaan flamberen met cognac en afwerken met witte gesmolten chocolade strepen. Paar hele kersen in warme saus erbij met vanille ijs (ijs koud gaan roken met kersenhout) en dan daarover gekarameliseerde suikerscherven of iets. Wellicht een soort pistache witte chocolade bommetjes er in verwerken die eerst bevroren zijn zodat ze niet direct smelten in de cake.
Het klinkt als een super spannende bewerkelijke uitdaging wat faliekant mis kan/zal gaan

Iemand een wilde gedachte hierover of zoiets zou kunnen?
Edit: Ik denk dat ik gewoon een paar van deze onderdelen los moet gaan uitzoeken en testen, maar ik denk dat het kan met enige oefening.... als ik het 4 keer probeer en het is dan nog steeds niets dan zal het wel ook niets meer worden. Ik ga het gewoon doen binnenkort! Heel veel lezen en uitzoeken hoe het moet.

Laatst bewerkt: