- Berichten
- 10.090
Hoi BBQ collega's.
Lekker snacken heb ik als onderwerp voor de fotowedstrijd gekozen om inspiratie op te doen voor de feestdagen, verjaardagen enz.
Tot nu toe gaat het lekker met de fotowedstrijd en heb al echt leuke gerechten voorbij zien komen die zeker op mijn lijstje komen.
Maar als je het onderwerp voor de fotowedstrijd mag kiezen, dan moet je natuurlijk wel meedoen.
De fotowedstrijd is ook een mooie gelegenheid om uit je "comfort zone" te komen, en eens iets anders op tafel te zetten dan wat je normaal zou doen
Vanwege het onderwerp "lekker snacken" had ik het idee om een soort van tapas-plank te maken, een snackplankje dus.
Hier het verslag. Sommige foto's zijn een beetje bleekjes vanwege de slechte verlichting en de camera van mijn GSM. Het eindresultaat heeft er gelukkig niet onder geleden
Vorige week al begonnen met het koud roken van zalm
Een mooie zalmzijde van 1,5 kilo gerookt volgens recept van Noskos, met een kleine twist.
De zijde in stukjes in een schaal
Pekel erover
En na 24 uur
Terug in de koelkast voor 24 uur
(voor de oplettende kijker: eronder ligt een heerlijke bavette die niet mee doet in dit verhaal maar vreselijk goed smaakte icm de forumberoemde chimmichurri van Mac)
Vorige week vijdagavond de CSG gevuld en in de weber
De zalmpjes erop
En toen kon ik niets meer doen. De CSG ging deze nacht zijn werk doen.
Omdat ik de dagen ervoor al lekker bezig ben geweest met pekelen, kruiden, drogen, etc. vond ik dat er wel een biertje was verdiend
Man, wat een heerlijke stout is dit!!!
De volgende ochtend, omdat ik het nog nooit gedaan had EN kaas op een snackplankje niet misstaat, ook kaas ff koud mee-roken voor 2 uurtjes
Uiteindelijk, nadat de zalm 14 uurtjes van de rook heeft mogen genieten, en ook de kaas 2 uurtjes mee heb mogen doen alles in de vacuum
We waren wel heel erg benieuwd naar de kaas, maar op meerdere plekken op het www werd aangegeven om met het eten van de kaas enkele dagen tot een week te wachten zodat de rook zich kan "zetten".
Een stukkie kaas die smaakt naar asbak, zitten we niet op te wachten :-O
Een week na de zalm en de kaas, nog een aantal snackies gemaakt. Een all-time-classic zijn natuurlijk kippenvleugeltjes/pootjes. Hiervoor een rub gemaakt met als basis een receptje uit Smokey Goodness van Jort. Kipjes donderdag al gerubt en in een ziplockzak in de koelkast
Ruikt goed hoor, dat rubje
Gisterenavond naast de kipjes ook een paar dadels gevuld met geitenkaas en omwikkeld met spek, in een pannetje
Toen de webert op temp was, mochten de kipjes eindelijk zichzelf gaan opwarmen, vergezeld van het pannetje dadels.
Een blokje rookhout erbij natuurlijk voor die heerlijk bbq-smaak
Ondertussen wat voorbereidingen voor het plankje getroffen
De kaas van een week eerder:
De zalm, die komt op een stukje geroosterd witbrood (vinden we lekkerder dan een toastje), en daarnaast ook wat olijven van de Marokkaanse winkel en frisse spiesjes met snacktomaatjes, munt en mozzarella
En toen was alles klaar
Het pannetje met de dadels was al eerder klaar natuurlijk. Die is op het laatst nog even terug op de bbq gegaan om op te warmen.
Hier de kipjes
En dan alles bij elkaar ff poseren
Voor mijn broertje die "toevallig" langs kwam was het een marteling, al dat ge-foto.
"Je moet dit eten, niet fotograferen" zei hij als verstokte kip liefhebber
)
Hopelijk hebben jullie van dit verslag genoten en inspireert het jullie om mee te doen met de fotowedstrijd.
Still 1 week to go!!!!!!!
Het was heerlijk, en ook de kaas heeft ons op zeer positieve wijze verrast.
Dank voor het kijken.
Rick
Lekker snacken heb ik als onderwerp voor de fotowedstrijd gekozen om inspiratie op te doen voor de feestdagen, verjaardagen enz.
Tot nu toe gaat het lekker met de fotowedstrijd en heb al echt leuke gerechten voorbij zien komen die zeker op mijn lijstje komen.
Maar als je het onderwerp voor de fotowedstrijd mag kiezen, dan moet je natuurlijk wel meedoen.
De fotowedstrijd is ook een mooie gelegenheid om uit je "comfort zone" te komen, en eens iets anders op tafel te zetten dan wat je normaal zou doen
Vanwege het onderwerp "lekker snacken" had ik het idee om een soort van tapas-plank te maken, een snackplankje dus.
Hier het verslag. Sommige foto's zijn een beetje bleekjes vanwege de slechte verlichting en de camera van mijn GSM. Het eindresultaat heeft er gelukkig niet onder geleden

Vorige week al begonnen met het koud roken van zalm
Een mooie zalmzijde van 1,5 kilo gerookt volgens recept van Noskos, met een kleine twist.

De zijde in stukjes in een schaal

Pekel erover

En na 24 uur

Terug in de koelkast voor 24 uur

(voor de oplettende kijker: eronder ligt een heerlijke bavette die niet mee doet in dit verhaal maar vreselijk goed smaakte icm de forumberoemde chimmichurri van Mac)
Vorige week vijdagavond de CSG gevuld en in de weber


De zalmpjes erop

En toen kon ik niets meer doen. De CSG ging deze nacht zijn werk doen.
Omdat ik de dagen ervoor al lekker bezig ben geweest met pekelen, kruiden, drogen, etc. vond ik dat er wel een biertje was verdiend

Man, wat een heerlijke stout is dit!!!
De volgende ochtend, omdat ik het nog nooit gedaan had EN kaas op een snackplankje niet misstaat, ook kaas ff koud mee-roken voor 2 uurtjes

Uiteindelijk, nadat de zalm 14 uurtjes van de rook heeft mogen genieten, en ook de kaas 2 uurtjes mee heb mogen doen alles in de vacuum


We waren wel heel erg benieuwd naar de kaas, maar op meerdere plekken op het www werd aangegeven om met het eten van de kaas enkele dagen tot een week te wachten zodat de rook zich kan "zetten".
Een stukkie kaas die smaakt naar asbak, zitten we niet op te wachten :-O
Een week na de zalm en de kaas, nog een aantal snackies gemaakt. Een all-time-classic zijn natuurlijk kippenvleugeltjes/pootjes. Hiervoor een rub gemaakt met als basis een receptje uit Smokey Goodness van Jort. Kipjes donderdag al gerubt en in een ziplockzak in de koelkast

Ruikt goed hoor, dat rubje

Gisterenavond naast de kipjes ook een paar dadels gevuld met geitenkaas en omwikkeld met spek, in een pannetje


Toen de webert op temp was, mochten de kipjes eindelijk zichzelf gaan opwarmen, vergezeld van het pannetje dadels.
Een blokje rookhout erbij natuurlijk voor die heerlijk bbq-smaak

Ondertussen wat voorbereidingen voor het plankje getroffen
De kaas van een week eerder:

De zalm, die komt op een stukje geroosterd witbrood (vinden we lekkerder dan een toastje), en daarnaast ook wat olijven van de Marokkaanse winkel en frisse spiesjes met snacktomaatjes, munt en mozzarella

En toen was alles klaar

Het pannetje met de dadels was al eerder klaar natuurlijk. Die is op het laatst nog even terug op de bbq gegaan om op te warmen.
Hier de kipjes

En dan alles bij elkaar ff poseren
Voor mijn broertje die "toevallig" langs kwam was het een marteling, al dat ge-foto.
"Je moet dit eten, niet fotograferen" zei hij als verstokte kip liefhebber


Hopelijk hebben jullie van dit verslag genoten en inspireert het jullie om mee te doen met de fotowedstrijd.
Still 1 week to go!!!!!!!
Het was heerlijk, en ook de kaas heeft ons op zeer positieve wijze verrast.
Dank voor het kijken.
Rick