- Berichten
- 890
Hoi Bbq genoten,
Wat is het weer heerlijk genieten in het zuiden des lands. De thermometer tikte vanmiddag de 33 c aan in mijn achtertuintje wat je wel tropische mag noemen
Aangezien ik sins de Pastarami van Jet helemaal verslingerd ben aan de smaak “ Pastarami “ Ben ik eens opzoek gegaan naar wat je allemaal kunt maken met de smaak van Pastarami, Ik heb al eens Pastarami Short Ribs gemaakt en destijds verwerkt met kerstmis in een bitterbal. Dat was super lekker. En laats heb ik ze nog eens gemaakt na het recept van Dennis ( had dat recept ook aangehouden toen ik de Pastarami Short Ribs Bitterballen had gemaakt ) en miste de WOW factor erin dit terwijl ik de Pastarami Short Ribs in de bitterballen wel weer WOW vond. De Porkstrami staat hier nog hoog op het lijstje en wil ik met Baconday maken in september.
Nu kreeg ik het idee om eens Chicken Wings Pastarami style te maken.
Naar wat geneus op het internet ben ik een aantal recepten tegen gekomen. Deze kwamen allemaal uit Amerika en werkte allemaal met Prague #1 curing salt. Dus ik heb het recept wat hier onderstaat zelf samen gesteld en heb het Praque curing salt vervangen door nitrietzout voor in de brine en als inmaak kruiden de inmaak kruiden van het Pastarami recept van Jet.Al met al was ik blij verrast met het eindresultaat.
INGREDIËNTEN:
Voor de Brine:
Pastarami Chicken Wings Rub kruiden
Bereiding:
Voorbereiden van de Brine
1. Giet 2 liter ijswater in een grote plastic bak of kom ( ik heb het in een grote kom gedaan )
2. Breng 2 cups water aan de kook,
giet het kokende water over de kruiden en meng dit tot de zouten en suiker zijn opgelost.
3. Voeg deze warme mix toe aan het ijswater, samen met knoflook en laurierblaadjes. Roer tot het gemengd is en koel dit terug.
4. Als de Brine is afgekoeld doe je de vleugels bij de brine en laat jeze 48 uur lang in de Brine liggen ( roer na 24 uur alles een keertje om )
5. Na 48 uur kun je er voor kiezen om je Pastarami vleugels te ontzouten of niet, ik heb er voor gekozen om ze te ontzouten, voor 2 uur
6. Haal de Pastarami vleugels uit het water en dep ze droog met keukenpapier. Wrijf de vleugels in met een beetje olie en kruid ze rijkelijk met de pastrami kruidenmix. Vervolgens laat je ze op een rekje een paar uurtjes drogen in de koelkast ( nog better is om ze een nacht te laten drogen in de koelkast onafgedekt, dit om het velletje te laten drogen en het geeft de Pastarami vleugels nog meer smaak )
De dag van bereiding :
Steek de Bbq aan op 180c indirecte hitten.
Haal ondertussen de de Pastarami Vleugels uit de koeling,
Plaats een klein blokje citrus rookhout tussen de kolen.
Leg de Pastarami Chicken Wings op het rooster en sluit de deksel voor 40 tot 60 minuten, Check na 40 minuten of ze krokant zijn en wat de kerntemperatuur is ( deze moet 72 c zijn ) zijn de Pastarami Chicken Wings dat nog niet laat je ze wat langer liggen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze hun malsheid verliezen. Doordat ze 48 uur in de brine hebben gelegen kunnen ze wel wat hebben.
Ik was zelf blij verrast toen ik een hap nam van de Pastarami Chicken Wings. Ze waren van binnen goed mals en de Pastarami smaak waar ik zo gek op ben was goed aanwezig.Dit in combinatie met de zelf gemaakte 1000 eilanden saus van Dominique ( die saus ben ik ook helemaal verslingerd aan ) Maakte dit dat ik blij verrast was naar de Pastarami Chicken Wings. Ze waren ook totaal niet te zout gelukkig want daar was ik wel een beetje bang voor.
Eet ze wel warm want eenmaal afgekoeld is het velletje minder krokant
Eet smakelijk,
Roy
Wat is het weer heerlijk genieten in het zuiden des lands. De thermometer tikte vanmiddag de 33 c aan in mijn achtertuintje wat je wel tropische mag noemen
Aangezien ik sins de Pastarami van Jet helemaal verslingerd ben aan de smaak “ Pastarami “ Ben ik eens opzoek gegaan naar wat je allemaal kunt maken met de smaak van Pastarami, Ik heb al eens Pastarami Short Ribs gemaakt en destijds verwerkt met kerstmis in een bitterbal. Dat was super lekker. En laats heb ik ze nog eens gemaakt na het recept van Dennis ( had dat recept ook aangehouden toen ik de Pastarami Short Ribs Bitterballen had gemaakt ) en miste de WOW factor erin dit terwijl ik de Pastarami Short Ribs in de bitterballen wel weer WOW vond. De Porkstrami staat hier nog hoog op het lijstje en wil ik met Baconday maken in september.
Nu kreeg ik het idee om eens Chicken Wings Pastarami style te maken.
Naar wat geneus op het internet ben ik een aantal recepten tegen gekomen. Deze kwamen allemaal uit Amerika en werkte allemaal met Prague #1 curing salt. Dus ik heb het recept wat hier onderstaat zelf samen gesteld en heb het Praque curing salt vervangen door nitrietzout voor in de brine en als inmaak kruiden de inmaak kruiden van het Pastarami recept van Jet.Al met al was ik blij verrast met het eindresultaat.
INGREDIËNTEN:
- 1,5 kilo kippenvleugels
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 klein blokje citrus rookhout
Voor de Brine:
- 2 liter ijskoud water
- 2 cups kokend water
- ¼ cup inmaakkruiden ( ik heb de inmaak kruiden van het befaamde Pastarami recept van Jet gebruikt : ( https://www.bbqgenootschap.nl/threads/rund-pastrami-van-jet-het-recept.29702/ )
- ½ cup lichtbruine basterd suiker
- 25 gram Nitrietzout
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 3 laurierblaadjes
Pastarami Chicken Wings Rub kruiden
- 2 eetlepels zwarte peperkorrels
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 theelepel hele gele mosterdzaadjes
- 1 eetlepel witte suiker
- 1 eetlepel paprika
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
Bereiding:
Voorbereiden van de Brine
1. Giet 2 liter ijswater in een grote plastic bak of kom ( ik heb het in een grote kom gedaan )
2. Breng 2 cups water aan de kook,
giet het kokende water over de kruiden en meng dit tot de zouten en suiker zijn opgelost.
3. Voeg deze warme mix toe aan het ijswater, samen met knoflook en laurierblaadjes. Roer tot het gemengd is en koel dit terug.
4. Als de Brine is afgekoeld doe je de vleugels bij de brine en laat jeze 48 uur lang in de Brine liggen ( roer na 24 uur alles een keertje om )
5. Na 48 uur kun je er voor kiezen om je Pastarami vleugels te ontzouten of niet, ik heb er voor gekozen om ze te ontzouten, voor 2 uur
6. Haal de Pastarami vleugels uit het water en dep ze droog met keukenpapier. Wrijf de vleugels in met een beetje olie en kruid ze rijkelijk met de pastrami kruidenmix. Vervolgens laat je ze op een rekje een paar uurtjes drogen in de koelkast ( nog better is om ze een nacht te laten drogen in de koelkast onafgedekt, dit om het velletje te laten drogen en het geeft de Pastarami vleugels nog meer smaak )
De dag van bereiding :
Steek de Bbq aan op 180c indirecte hitten.
Haal ondertussen de de Pastarami Vleugels uit de koeling,
Plaats een klein blokje citrus rookhout tussen de kolen.
Leg de Pastarami Chicken Wings op het rooster en sluit de deksel voor 40 tot 60 minuten, Check na 40 minuten of ze krokant zijn en wat de kerntemperatuur is ( deze moet 72 c zijn ) zijn de Pastarami Chicken Wings dat nog niet laat je ze wat langer liggen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze hun malsheid verliezen. Doordat ze 48 uur in de brine hebben gelegen kunnen ze wel wat hebben.
Ik was zelf blij verrast toen ik een hap nam van de Pastarami Chicken Wings. Ze waren van binnen goed mals en de Pastarami smaak waar ik zo gek op ben was goed aanwezig.Dit in combinatie met de zelf gemaakte 1000 eilanden saus van Dominique ( die saus ben ik ook helemaal verslingerd aan ) Maakte dit dat ik blij verrast was naar de Pastarami Chicken Wings. Ze waren ook totaal niet te zout gelukkig want daar was ik wel een beetje bang voor.
Eet ze wel warm want eenmaal afgekoeld is het velletje minder krokant
Eet smakelijk,
Roy
Laatst bewerkt: