Beef en Steak

smoked bbq butter chicken

butcher

Tondelzoeker
Berichten
12
Vandaag stond er een curry op het menu, en ik geef eerlijk toe dat ik ze heerlijk vind.
Alleen wilde ik eens wat anders proberen.
Ik heb de kip klaargemaakt op de bbq voor een lichte smoked bvq flavor
en wat was dat lekker
1000028328.jpg


Ik heb de kip gemarineerd in yoghurt en een heleboel en heleboel andere smakenn en een paar uur gemarineerd.
oa. kaneel garram masala, komijn enz
1000028330.jpg



Gelijk verder met de saus deze heb ik op t fornuis gemaakt, ik moet toch eens de pannen gaan gebruiken op de bbq. daar ga ik mijn nog eens even over inlezen. Zal vast niet ingewikkeld zijn
1000028352.jpg

Later op de dag de kip geregen en op de bbq indirect op 155 graden, met een klein rookhoudje.
Driekwartier tot een half uur verder waren ze goed gaar en de kip in de saus gedaan.
Naanbrood nog even warm gemaakt op bbq en rijst was ook klaar.....
1000028353.jpg

The rest is history ! wat was dit lekker zeg.
Een sappige malse kippendije totaal niet droog en een kleine lichte rooksmaak.
Ik denk als je dit een nachtje laat staan dat het nog lekkerder is

Mocht het verslag en foto's niet voldoende zijn, dan haal ik m eraf


1000028354.jpg


1000028356.jpg


1000028329.jpg
 
Laatst bewerkt:
Lijkt me ook lekker, kun je wat meer in detail gaan over de saus en marinade die je gemaakt hebt.
Kunnen wij het ook eens maken 😄.
 
Hier het recept van de butter chicken, het is een gemengde recept een deel van nick toet met wat aanpassingen

Voor de kip​

  • 700 g kippendijen in middelgrote blokjes
  • 125 g yoghurt volle
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapeder
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma gemalen
  • 1 tl komijn gemalen
  • 1 tl chiliflakes
  • 2 el zonnebloemolie

Voor de saus​

  • 2 el boter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 uien fijngehakt
  • 4 tenen knoflook grof gehakt
  • 3 cm verse gember schoongemaakt en grof gehakt
  • 2 rode pepers grof gehakt
  • 1½ tl komijn gemalen
  • 1½ tl chilipoeder
  • 1½ tl garam masala
  • 1 tl korianderzaad gemalen
  • 2 tl kurkuma gemalen
  • 400 gr blik tomatenpulp
  • 200 ml water
  • 1½ tl zout
  • 150 ml slagroom 150g clotted creme
  • 2 tl suiker rietsuiker
  • 1 tl fenegriekzaad
  • 50 g boter in blokjes

Verder nodig​

  • ½ bos koriander grof gehakt
  • naan om te serveren

Eerst de marinade maken en alles bij elkaar doen en 3 uur marnineren of langer

Voor de saus eerst de uitjes en knoflook bakken tot glazig en dan de kruiden erbij doen
tomatenpulp en water erbij doen en 20 min laten pruttelen en dan in de blender.
Daarna zachtjes laten staan en de kip indirect op 150-150 graden met een klein blokje rookhout op de bbq tot deze gaar is
In de saus doen en de slagroom en clotted creme erbij doen ff roeren suiker fenegriekzaad en boter , nog even roeren en klaar
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Dit ziet er niet verkeerd uit.
Laat het smaken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan