- Berichten
- 125
Afgelopen zaterdag moest ik onverwachts iets anders maken. We zouden lamsrack eten, maar helaas was die niet meer goed.
Dus dan maar burgers.
Ik ben sinds kort eigenaar van een mooie grilplaat voor de Weber.
Inmiddels heb ik er een beetje ervaring mee opgedaan.
Hier zijn mijn tips voor het gebruik ervan:
Eindelijk een fatsoenlijke manier om smashburgers te maken! Geen last meer van rook en genoeg oppervlak om flink productie te draaien.
Ik vond de smashburgers heerlijk! Anderen waren meer fan van de gewone burgers, blijft een kwestie van smaak.
Dus dan maar burgers.
Ik ben sinds kort eigenaar van een mooie grilplaat voor de Weber.
Inmiddels heb ik er een beetje ervaring mee opgedaan.
Hier zijn mijn tips voor het gebruik ervan:
- Gebruik de kolenring van de Weber, als je die hebt. Leg de briketten buiten de ring. Op deze manier krijg je geen vet op je briketten. Scheelt veel rook.
- Meestal heb je aan een halve ring genoeg. De andere helft wordt dan automatisch je 'koude zone'.
- Haal het deksel er tijdens het grillen af. Bij de MT kun je een dingetje losdraaien om hem eraf te halen. Zonder deksel sta je minder in de rook.
- Als je ook gewone burgers maakt, kun je deze in de koude zone leggen met de deksel erop, om ze af te garen.
- Voor het smashen is een goede plakspaan handig. Ik heb de RVS variant van de Gamma.
- Gebruik half-om-half gehakt. Is iets vetter.
- Gebruik lekker burgerkruiden door je gehakt.
Eindelijk een fatsoenlijke manier om smashburgers te maken! Geen last meer van rook en genoeg oppervlak om flink productie te draaien.
Ik vond de smashburgers heerlijk! Anderen waren meer fan van de gewone burgers, blijft een kwestie van smaak.