U
UncleMeat
Gast
Goedenavond allen!
Inmiddels al heel wat topics gelezen, maar nog nooit zelf wat gepost dus hierbij: de singaporese rog in bananenbladeren, waarbij de rog dan vervangen is door pangafilets want die had ik toevallig in huis. Het recept komt uit Planet BBQ van Steven Raichlen. Daarbij ook nog een zoete aardappelsalade gemaakt.
Eerst de specerijenpasta:
Wat gehakte macadamianoten, rode peper, sjalotje, citroengras en knoflook. Alles behalve de citroengras in dekeukenmachine.
Daarna een theelepel garnalenpasta bakken, daarna de specerijenpasta erbij met de citroengras.
Een paar minuten laten bakken en het wordt helemaal donker (de pasta dan
), en ruikt fenomenaal. (2 dagen later ook nog
)
Vervolgens de vis in de bananenbladeren gelegd, en de pasta eroverheen uitgesmeerd:
En mooi dichtvouwen:
Ook zoete aardappels poffen voor de salade. Ze hebben een uur op de BBQ gelegen, waarna ze boterzacht waren en heb ik ze met een vork leeggeschept:
De salade bestaat uit 3 zoete aardappels, 2 geraspte wortels, een rode paprika in kleine blokjes en een gesnipperd rood pepertje. De dressing was 150 ml yoghurt, verse koriander zoveel je wilt en sap van een citroen.
En de vis natuurlijk - die heeft er een kwartiertje opgelegen:
Op het bord zag het er beter uit dan op de foto (sowieso een vak apart
). Het donkergroen van het blad met de gele vis en de fel oranje salade zag er mooi uit....
.
De specerijenpasta heb ik er wel afgeschraapt, want anders was het te sterk. Als ik dat van tevoren had geweten had ik de citroengras ook in de keukenmachine gedaan omdat je het toch niet opeet.
Reacties van het thuisfront waren 'morgen weer'![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Groeten allen!
Inmiddels al heel wat topics gelezen, maar nog nooit zelf wat gepost dus hierbij: de singaporese rog in bananenbladeren, waarbij de rog dan vervangen is door pangafilets want die had ik toevallig in huis. Het recept komt uit Planet BBQ van Steven Raichlen. Daarbij ook nog een zoete aardappelsalade gemaakt.
Eerst de specerijenpasta:
![01-Snijden_zpse5dee7c8.jpg](http://i1349.photobucket.com/albums/p757/ronaldenkrienUncleMeat/01-Snijden_zpse5dee7c8.jpg)
Wat gehakte macadamianoten, rode peper, sjalotje, citroengras en knoflook. Alles behalve de citroengras in dekeukenmachine.
Daarna een theelepel garnalenpasta bakken, daarna de specerijenpasta erbij met de citroengras.
![02-Marinade_zps3c8fde57.jpg](http://i1349.photobucket.com/albums/p757/ronaldenkrienUncleMeat/02-Marinade_zps3c8fde57.jpg)
Een paar minuten laten bakken en het wordt helemaal donker (de pasta dan
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![Frown :( :(](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f641.png)
![03-Marinade-klaar_zpsbfc61241.jpg](http://i1349.photobucket.com/albums/p757/ronaldenkrienUncleMeat/03-Marinade-klaar_zpsbfc61241.jpg)
Vervolgens de vis in de bananenbladeren gelegd, en de pasta eroverheen uitgesmeerd:
![05-Vis01_zps377adf3a.jpg](http://i1349.photobucket.com/albums/p757/ronaldenkrienUncleMeat/05-Vis01_zps377adf3a.jpg)
En mooi dichtvouwen:
![06-Vis02_zps8597d354.jpg](http://i1349.photobucket.com/albums/p757/ronaldenkrienUncleMeat/06-Vis02_zps8597d354.jpg)
Ook zoete aardappels poffen voor de salade. Ze hebben een uur op de BBQ gelegen, waarna ze boterzacht waren en heb ik ze met een vork leeggeschept:
![05-Aardappel02_zps2fd4d6d3.jpg](http://i1349.photobucket.com/albums/p757/ronaldenkrienUncleMeat/05-Aardappel02_zps2fd4d6d3.jpg)
De salade bestaat uit 3 zoete aardappels, 2 geraspte wortels, een rode paprika in kleine blokjes en een gesnipperd rood pepertje. De dressing was 150 ml yoghurt, verse koriander zoveel je wilt en sap van een citroen.
![06-Aardappel03_zpsd71ae763.jpg](http://i1349.photobucket.com/albums/p757/ronaldenkrienUncleMeat/06-Aardappel03_zpsd71ae763.jpg)
En de vis natuurlijk - die heeft er een kwartiertje opgelegen:
![07-Vis03_zps6f145eab.jpg](http://i1349.photobucket.com/albums/p757/ronaldenkrienUncleMeat/07-Vis03_zps6f145eab.jpg)
Op het bord zag het er beter uit dan op de foto (sowieso een vak apart
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![08-Compleet_zpsb4c8d249.jpg](http://i1349.photobucket.com/albums/p757/ronaldenkrienUncleMeat/08-Compleet_zpsb4c8d249.jpg)
De specerijenpasta heb ik er wel afgeschraapt, want anders was het te sterk. Als ik dat van tevoren had geweten had ik de citroengras ook in de keukenmachine gedaan omdat je het toch niet opeet.
Reacties van het thuisfront waren 'morgen weer'
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Groeten allen!