- Berichten
- 1.129
Voor alles een eerste keer, zo dan ook shortribs..
Al talloze varkensribs gemaakt maar zo'n shortrib was nieuw voor mij.
Dagje van tevoren de vlies eraf gehaald en het vet verwijderd, het zilverskin laten zitten omdat ik bang was dat anders de ribs te snel uit elkaar zouden vallen.
Ribs vervolgens gerubbed met koffierub dagje in de koelkast.
Vervolgens om 07:30 de Q aangestoken om op te warmen naar 110°c
om 13:15 de kern van +- 74 graden ingepakt.
Elk uur effe ingesprayed met een mixje van appelazijn&appelsap.
Kern weer gemeten met de draadloze thermometer van inkbird, ging weer top.
Toch imposant zo'n botje wat tevoorschijn komt.
Nog lekker sappig!
Was heerlijk!
Vandaag van de leftovers een potje maken volgens recept
shortribs potje
Zal vast ook weer smaken!
Al talloze varkensribs gemaakt maar zo'n shortrib was nieuw voor mij.
Dagje van tevoren de vlies eraf gehaald en het vet verwijderd, het zilverskin laten zitten omdat ik bang was dat anders de ribs te snel uit elkaar zouden vallen.
Ribs vervolgens gerubbed met koffierub dagje in de koelkast.
Vervolgens om 07:30 de Q aangestoken om op te warmen naar 110°c
om 13:15 de kern van +- 74 graden ingepakt.
Elk uur effe ingesprayed met een mixje van appelazijn&appelsap.
Kern weer gemeten met de draadloze thermometer van inkbird, ging weer top.
Toch imposant zo'n botje wat tevoorschijn komt.
Nog lekker sappig!
Was heerlijk!
Vandaag van de leftovers een potje maken volgens recept
shortribs potje
Zal vast ook weer smaken!