Beef en Steak

Shortribs

 
 
 
 

Veluwse Bob

Gemarineerd
Berichten
1.129
Voor alles een eerste keer, zo dan ook shortribs..

Al talloze varkensribs gemaakt maar zo'n shortrib was nieuw voor mij.

Dagje van tevoren de vlies eraf gehaald en het vet verwijderd, het zilverskin laten zitten omdat ik bang was dat anders de ribs te snel uit elkaar zouden vallen.
Ribs vervolgens gerubbed met koffierub dagje in de koelkast.

Vervolgens om 07:30 de Q aangestoken om op te warmen naar 110°c

om 13:15 de kern van +- 74 graden ingepakt.
Elk uur effe ingesprayed met een mixje van appelazijn&appelsap.

Kern weer gemeten met de draadloze thermometer van inkbird, ging weer top.


20241116_080956.jpg


20241116_120556.jpg



20241116_163837.jpg


Toch imposant zo'n botje wat tevoorschijn komt.
20241116_164428.jpg


Nog lekker sappig!

20241116_164617.jpg

20241116_170106.jpg


Was heerlijk!
Vandaag van de leftovers een potje maken volgens recept
shortribs potje

Zal vast ook weer smaken!
 
Dat ziet er fijn uit!

Heerlijk.
 
Altijd lekker beef ribs! Ik zou volgende keer het vlies op het vlees eraf snijden en dat aan de botzijde laten zitten en eventueel kruislings insnijden.
Dat vlies onderop kom je toch niet bij. En bovenop zit nu op wat je eet.
 
Heerlijk Bob!

Een lekkere short rib is hier ook een van de favorieten van de Bbq.
 
Altijd lekker beef ribs! Ik zou volgende keer het vlies op het vlees eraf snijden en dat aan de botzijde laten zitten en eventueel kruislings insnijden.
Dat vlies onderop kom je toch niet bij. En bovenop zit nu op wat je eet.
Top thanks voor de feedback!
Ik moet het dus gewoon omdraaien zilverskin eraf vleeszijdig, ribvlies laten zitten.

Mooi wat verbeterpunten voor ronde 2
Heb nog een portie in de vriezer liggen.
 
Had je nog nooit short ribs gemaakt 😳
Nou inderdaad voor alles een eerste keer ;)
De short ribs zijn goed gelukt zo te zien en te lezen, dit is een van mijn favoriete stukken vlees 🥰 gelijk weer trek in!
Wat heb je erbij gegeten :unsure:
 
Had je nog nooit short ribs gemaakt 😳
Nou inderdaad voor alles een eerste keer ;)
De short ribs zijn goed gelukt zo te zien en te lezen, dit is een van mijn favoriete stukken vlees 🥰 gelijk weer trek in!
Wat heb je erbij gegeten :unsure:
Nee.. grote stukken rundvlees zijn er hier nooit echt bereid.
Denk al wel zo'n 100kg procureur en 100kg spareribs maar rundvlees 😅🤣
Brisket staat ook hoog op m'n lijstje ook nog nooit gemaakt.
Beef wellington wil ik ook ooit keer maken, lijkt me heerlijk.

Wel heel veel stoofpotjes maar op het gebied van rundvlees heb ik ook nog wel wat te ontdekken.

Wat we bij de shortribs hadden, Stoofpeertjes, Aardappeltoefjes uit de oven, en een salade van tomaat, witte kaasblokjes, kropsla, komkommer, stukjes perzik, en walnoot.
 
Aaah lekkere bijgerechten zo te lezen 🥰 daar zeg je wat, stoofpeertjes 😍 dat is lang geleden en zo lekker!!

Er is dus nog veel te ontdekken op het gebied van rundvlees ;) ik zou dat heel snel gaan doen want je weet niet wat je mist 😜
 
Mooie Juicy Ribs, en wat Noskos zegt +1, worden ze nog lekkerder.
 
Deze week ook zelf gemaakt en snap helemaal je enthousiasme! Lekker hoor !!!
 
Nee.. grote stukken rundvlees zijn er hier nooit echt bereid.
Denk al wel zo'n 100kg procureur en 100kg spareribs maar rundvlees 😅🤣
Brisket staat ook hoog op m'n lijstje ook nog nooit gemaakt.
Beef wellington wil ik ook ooit keer maken, lijkt me heerlijk.

Wel heel veel stoofpotjes maar op het gebied van rundvlees heb ik ook nog wel wat te ontdekken.

Wat we bij de shortribs hadden, Stoofpeertjes, Aardappeltoefjes uit de oven, en een salade van tomaat, witte kaasblokjes, kropsla, komkommer, stukjes perzik, en walnoot.
Kalfsribben :love: :love::love: vinden wij persoonlijk nog lekkerder dan varkensribben
 
Terug
Bovenaan Onderaan