Beef en Steak

Shortribs + sidedish van gewokte groentjes

 
 
 
 

Veluwse Bob

Gemarineerd
Berichten
1.218
Vandaag voor de 2de x ooit shortribs gemaakt!
Dit stuk bestond uit 2100gr.
Goed geluisterd naar de tips die ik na de eerste keer heb gekregen.

ribzijdig kruislinks insnijden, bovenkant goed het vlies wegsnijden sofar so good!
10:30 ging de rib erop bbq tussen 106~110 graden.
Rond 13:30 ingepakt toen was die 71 graden.
16:45 was die wel klaar
Elk uur gesprayed met mixje appelsap&appelazijn.

( aangezien het meerendeel als low&slow is bereid staat dit in deze sectie.. het wokken was 250 graden ofzo.. )

Als sidedish stonden wokgroente op het programma
* sugarsnaps
* 2 paprikas
* 1 ui
* 150 gram spekje
Alles gewokt in sesam&olijfolie.
Daarna alles in een rvs schaal, kaas erover nog opwarme en aanvalle!

20250118_102656.jpg


Elk uurtje effe ingesprayed een mixje van appelsap met appelazijn.

Effe een kersengeurend smokeyfoto
20250118_102950.jpg


inmiddels 71 graden! looking good vond ik!
Ribbetjes komen al mooi tevoorschijn
20250118_124012.jpg


Ingepakt in de folie naar 94 graden.
20250118_165031.jpg


Tijd voor de groentjes met spekjes
20250118_153550.jpg

20250118_163421.jpg


Gewokt! tijd voor kaas
20250118_164709.jpg

20250118_165328.jpg


En toen stond dit op tafel 🥰
20250118_165737.jpg

Gewokte groente staan hier wel vaker op het programma maar op de bbq is alles leuker

Het smaakte heerlijk! zeker een verbetering t.o.v. de eerste keer 😍
20250118_170127.jpg


Bedankt voor het lezen! en nu is het tijd voor de afwas want de vaatwasser is stuk 😑
 
Laatst bewerkt:
Tjonge. Dat ziet er smakelijk uit. Lekkere groenteschotel erbij. Snap dat het gesmaakt heeft. En samen afwassen is ook weer qualitytime😁
 
Gaaf. Ziet er lekker uit. Mooie groenteschotel.
 
Dat ziet er heel erg lekker uit zeg!

Groentes wokken doen wij hier ook regelmatig, maar de toevoeging van kaas ga ik van je meenemen. 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan