- Berichten
- 577
Morgen gaat mijn favoriete stuk vlees van het bbqen weer op de kamado.
Daarnaast ga ik morgen ook voor het eerst de nieuwe inkbird controller (isc-027bw) testen ( verjaardagscadeau van de vrouw).
Ik ben erg benieuwd hoe de controller gaat werken en wat het resultaat gaat zijn. Dit is de eerste keer ooit dat ik een controller ga gebruiken.
Het leek mij leuk om een keer een lopend draadje te starten dus hierbij de voorbereidingen.
Hier nog in de verpakking. Ik heb short ribs vanaf woensdagavond in de koelkast laten ontdooien.
Er zat nog wat hard vet en silver skin op dus er moest zeker nog wat getrimd worden.
Na wat trimmen zagen er de short ribs er zo uit. Tijd om te rubben.
Dit is het vet en vlies wat ik heb getrimd.
De ribs gerubt met de beef rub van jort.
Eerst 3 a 4 uur in de rook op 110-120 graden. Als de bark goed is, inpakken tot 92 en dan prikken op gaarheid.
Ze liggen er inmiddels op. Ik had wel wat probleempjes met de sluiting van de controller. Iemand een idee hoe ik dat beter kan doen? De temperatuur is wel goed, maar er ontsnapt een mini beetje rook.
Na 3 uur. Ik wacht nog een half uur en dan ga ik inpakken.
Na 3,5 uur ingepakt.
Nu weer wachten en vanaf 92 priktest.
Na ongeveer 8 uur.
Nu een uurtje rusten was het resultaat weer echt top. Lekker juicy, bark was goed van smaak en een mooie rookring.
De inkbird controller was ook echt geweldig om mee te werken. Uren lang op dezelfde temperatuur blijven staan. Als de dome wordt geopend gaat ie automatisch op pauze en vervolgens weer verder. Echt heel fijn als je gedurende de dag meerdere dingen te doen hebt. Echt een aanrader voor die prijs.
Als sides (weer) zoete aardappel friet met Parmezaanse kaas en truffelmayo met een halve maiskolf pp.
Nu uitpuffen op de bank, want het was een behoorlijke bevalling
Daarnaast ga ik morgen ook voor het eerst de nieuwe inkbird controller (isc-027bw) testen ( verjaardagscadeau van de vrouw).
Ik ben erg benieuwd hoe de controller gaat werken en wat het resultaat gaat zijn. Dit is de eerste keer ooit dat ik een controller ga gebruiken.
Het leek mij leuk om een keer een lopend draadje te starten dus hierbij de voorbereidingen.
Hier nog in de verpakking. Ik heb short ribs vanaf woensdagavond in de koelkast laten ontdooien.
Er zat nog wat hard vet en silver skin op dus er moest zeker nog wat getrimd worden.
Na wat trimmen zagen er de short ribs er zo uit. Tijd om te rubben.
Dit is het vet en vlies wat ik heb getrimd.
De ribs gerubt met de beef rub van jort.
Eerst 3 a 4 uur in de rook op 110-120 graden. Als de bark goed is, inpakken tot 92 en dan prikken op gaarheid.
Ze liggen er inmiddels op. Ik had wel wat probleempjes met de sluiting van de controller. Iemand een idee hoe ik dat beter kan doen? De temperatuur is wel goed, maar er ontsnapt een mini beetje rook.
Na 3 uur. Ik wacht nog een half uur en dan ga ik inpakken.
Na 3,5 uur ingepakt.
Nu weer wachten en vanaf 92 priktest.
Na ongeveer 8 uur.
Nu een uurtje rusten was het resultaat weer echt top. Lekker juicy, bark was goed van smaak en een mooie rookring.
De inkbird controller was ook echt geweldig om mee te werken. Uren lang op dezelfde temperatuur blijven staan. Als de dome wordt geopend gaat ie automatisch op pauze en vervolgens weer verder. Echt heel fijn als je gedurende de dag meerdere dingen te doen hebt. Echt een aanrader voor die prijs.
Als sides (weer) zoete aardappel friet met Parmezaanse kaas en truffelmayo met een halve maiskolf pp.
Nu uitpuffen op de bank, want het was een behoorlijke bevalling

Laatst bewerkt: