Beef en Steak

Short rib op de Bastard Small

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Rdj
  • Startdatum Startdatum
 
 

Rdj

Gerijpt
Berichten
2.549
Ik wou nog even testen hoe stabiel de small met low & slow is.
En had nog in de vriezer een kleine short rib van 700 gram liggen.
Deze kwam van de Sligro/ Ierse rund , viel wel wat tegen in de vet door adering .
Maar goed hij moest op dus gewoon gaan .
Vlies achterkant kruislings ingesneden en in de rub gezet . Rookhout eiken en heb hem in gesprayd met appelsap appel azijn whiskey mengsel.
IMG_1552.jpeg
IMG_1553.jpeg
IMG_1555.jpeg

De Dome temperatuurmeter was nagenoeg gelijk met de rooster probe😄.
Na 4 uren was hij boven de 70 en heb hem ingepakt met rundermergboter.
IMG_1558.jpeg
IMG_1559.jpeg

Na 2 uren was hij 96 graden en kon hij er af , uit laten wasemen en 1/2 uur laten rusten en aan gesneden.
IMG_1562.jpeg
IMG_1564.jpeg

Na wat ik al verwacht had was hij niet super mals maar prima te doen voor wat het vlees was .maar het ging mij meer om de Small in zijn kunnen te testen.
Na bijna 6 uren te hebben gebrand was hij zeer stabiel in temperatuur rond de 105 graden. En tot mijn verbazing is de kolen gebruik nihil😃.
Hij is in het midden naar beneden gebrand en zelfs de laatste snippers die ik als laatste rook hout er op gegooid had lag er deels nog .
Denk dat hij nog wel een paar uurtjes langer kon.
IMG_1561.jpeg

Conclusie: geweldig stabiel en zuinig in de kolen. Eén toppertje om er bij te hebben 😀.

IMG_1557.jpeg
 
Altijd leuk op zo'n kleine kamado
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Terug
Bovenaan Onderaan