- Berichten
- 512
Sorry, ik heb geen foto met alleen de shiitake yakitori er bij.
De andere twee soorten op de foto zijn de yakitori met gochujang dip en de octopus yakitori
Ingrediënten:
- 9 grote shiitake - 3 per stokje.
- 50 ml sojasaus
- 2 el mirin
- 1 el sake
- 1 el koji
- 1 el suiker
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 tl geraspte verse gember
- 1/4 tl zwarte peper
- 1/4 kopje sojasaus
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel sesamolie
- 1 lente-ui, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Gebruik je gedroogde shiitake, week deze dan eerst een half uur in warm water om ze te rehydrateren.
- Maak de marinade door de sojasaus, mirin, sake, koji, suiker, knoflook, gember en peper te mengen. Roer tot de suiker is opgelost.
- marineer de shiitake een half uurtje in de marinade
- Rijg de shiitake op een stokje, ik had er in dit recept 9 voor 3 stokjes.
- Maak de dipsaus door de sojasaus, knoflook, sesamolie en fijngehakte lente-ui te mengen
- Gril de shiitake yakitori zo'n 3 minuten per kant op een hete bbq. Net zoals je bij een sate stokje of andere yakitori zou doen.
- Serveer met de dipsaus en eet smakelijk