BasBQ
Beef en Steak

Serious Barbecue - Adam Perry Lang

K

Kobold

Gast
51BlB%2BI7A8L._SS500_.jpg

Titel:              Serious Barbecue
Auteur:            Adam Perry Lang
ISBN:              978-1-4013-2306-6
Taal:                Engels
Aantal blz:        390
Waar te koop: Bol.com, Book Depository
Prijs in ?:          25,45

Bespreking:
Adam's huwelijk van de precisie van de klassieke Franse technieken om de ongelooflijk smaakvolle traditie van de Amerikaanse barbecue maakt hem one-of-a-kind.
Met een passie voor authenticiteit en een tomeloze drang naar bijzondere ingredi?nten, hij is al een nationale sensatie.
Als u me niet gelooft, probeer zijn geglaceerde spare ribs!

Productbeschrijving
Adam Perry Lang is opgeleid met 's werelds beste chef-koks voordat hij vier-sterren keukens voor de kick van het koken met alleen vlees en vuur.
Nu is hij op een missie om iedereen om te zetten in een expert.
In "Serious Barbecue" heeft Adam Perry Lang zijn intieme kennis van culinaire technieken vertaald  in gemakkelijk te volgen adviezen.
Aan een natie van achtertuin koks helpt hij bij het ontsluiten van de brute kracht van een van de meest smaak-packed keukens rond: barbecue.
Perry Lang begint met het afbreken van de basis - wat tools die je nodig hebt om te beginnen, hoe het koken meester te worden met houtskool en hout, hoe je perfect grilt, en nog veel meer.

Vervolgens neemt hij de lezer mee op een reis door de wereld van de slager, beschrijft precies wat van welke soort vlees speciaal maakt, waarin wordt uitgelegd hoe te selecteren met de vaardigheid van een meester.

Tot slot het uiteindelijk verstrekken van zijn favoriete recepten voor bijna alle beschikbare (US) cuts van varkensvlees, rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, kip en kalkoen.

Deze originele, heerlijke recepten, die stap-voor-stap instructies over het kruiden grillen of roken omvatten, hebben amateur-en deskundige koks hun barbecue doen opstoken en elke keer laten genieten van perfecte resultaten - of je nu indruk maakt op een groep vrienden met een waanzinnig lekkere Salt en Pepper Dry-Aged Cowboy-Cut Rib Eye of de helft van de buurt met versteld doet staan met zijn massieve, slow-cooking, sappige 'Get a book' Whole Pork Shoulder.
Want het concept, zijn doel is voor iedereen te bereiken de heilige graal van het barbecueën: opscheppen.

Over de auteur
Afgestudeerd met onderscheiding van het Culinary Institute of America, heeft Adam Perry Lang zijn ervaring opgedaan in New York bij tempels van de haute cuisine Le Cirque en Daniel, en in Parijs bij de legendarische Guy Savoy.
Maar de Daisy May's BBQ in Memphis en zijn rol als vlees maestro op Mario Batali in het Vegas' Italiaanse steakhouse, Carnevino, hebben hem in de nationale schijnwerpers gestuwd.

Hij is momenteel aan een gezamenlijk project (Barbacoa in Londen) met Jamie Oliver op zijn onnavolgbare stijl internationaal te brengen restaurants.
Perry Lang woont in New York City, maar reist de wereld rond de prediking van het evangelie barbecue.

Noot: deze review is een vertaald exemplaar op het taalkundige na had ik er verder niets aan toe te voegen, samen met Chris Lilly bepalen zij mijn receptuur momenteel (over)grotendeels
 
Erg mooi en uitgebreid boek! Je kunt trouwens duidelijk zien dat Jamie Oliver en APL maatjes zijn, veel verse kruiden e.d.
 
ok, deze komt op mijn verlanglijstje :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan