Beef en Steak

Sear grate weber schoonmaken

Petje

Sprokkelaar
Berichten
33
Hallo allemaal,

Ik had even een vraagje over de sear grate van weber. Hoe kan/moet/mag je deze schoonmaken? Het is geëmailleerd gietijzer, dus inbranden en insmeren met olie hoeft niet voor zover ik het begrepen hebt. Maar voor het schoonmaken vraag ik me af hoe je het hardnekkige vuil eraf krijgt. Met een sopje en spons krijg ik niet alles er af. En om nou met een staalborstel erop los te gaan lijkt me niet zo bevorderlijk voor het emaille. Ook met zout inwrijven (wat je met gewoon gietijzer wel doet) lijkt me niet goed.

Ik hoor graag jullie adviezen/ervaringen!
 
Heet stoken en afborstelen.
Als je wilt daarna ff afsoppen.

Verder niet teveel energie insteken en gewoon gebruiken.
 
Heet stoken en afborstelen.
Als je wilt daarna ff afsoppen.

Verder niet teveel energie insteken en gewoon gebruiken.
Oke dankje. Maar wel met (staal)bbqborstel afborstelen dan?
 
Met een sopje en spons krijg ik niet alles er af.

Denk het wel. Even laten inweken met sopje. Zelfde als zo'n mooie oude sudderpan van Le Creuset ofzo. Daar ga je ook niet met staalborstel door toch?
 
Ik ga daar gewoon overheen met mijn messing borstel. En hij is nog steeds goed.
 
Terug
Bovenaan Onderaan