Petje
Sprokkelaar
- Berichten
- 33
Hallo allemaal,
Ik had even een vraagje over de sear grate van weber. Hoe kan/moet/mag je deze schoonmaken? Het is geëmailleerd gietijzer, dus inbranden en insmeren met olie hoeft niet voor zover ik het begrepen hebt. Maar voor het schoonmaken vraag ik me af hoe je het hardnekkige vuil eraf krijgt. Met een sopje en spons krijg ik niet alles er af. En om nou met een staalborstel erop los te gaan lijkt me niet zo bevorderlijk voor het emaille. Ook met zout inwrijven (wat je met gewoon gietijzer wel doet) lijkt me niet goed.
Ik hoor graag jullie adviezen/ervaringen!
Ik had even een vraagje over de sear grate van weber. Hoe kan/moet/mag je deze schoonmaken? Het is geëmailleerd gietijzer, dus inbranden en insmeren met olie hoeft niet voor zover ik het begrepen hebt. Maar voor het schoonmaken vraag ik me af hoe je het hardnekkige vuil eraf krijgt. Met een sopje en spons krijg ik niet alles er af. En om nou met een staalborstel erop los te gaan lijkt me niet zo bevorderlijk voor het emaille. Ook met zout inwrijven (wat je met gewoon gietijzer wel doet) lijkt me niet goed.
Ik hoor graag jullie adviezen/ervaringen!