- Berichten
- 434
Vanmiddag een beetje in de verveling dus onder t genot van een drankje s wat gaan proberen
En dat werd een scotch egg.
Een ei omhuld met gehakt
Eerst m’n gehakt op smaak gebracht met een lekker mengsel van ui,knoflook,woeste saus,peper en zout en een scheutje tabasco
Hierna de eieren gekookt en in het gehakt gedaan
Daarna de bal door de bloem,ei mengsel en tenslotte door de kruiden paneer
De bbq voor indirecte hitte klaar gemaakt en aan de gang
Het eigenlijke recept zegt op 180 graden in de oven voor een half uur maar krijg de bbq niet echt hoger dan 160 graden dus de tijd een beetje aangepast naar naar drie kwartier,echter bleek het langer nodig te hebben en ben op 80 minuutjes uit gekomen maar aangezien er toch geen haast was……..
Super lekker geworden uiteindelijk,uiteraard met lekker bbq sausje er bij.
Klein minpuntje is dat op sommige plekken even teveel paneer zat en met het vrij komen van de sappen hier en daar wat papperig maar deed niets aan de smaak af
En dat werd een scotch egg.
Een ei omhuld met gehakt
Eerst m’n gehakt op smaak gebracht met een lekker mengsel van ui,knoflook,woeste saus,peper en zout en een scheutje tabasco
Hierna de eieren gekookt en in het gehakt gedaan
Daarna de bal door de bloem,ei mengsel en tenslotte door de kruiden paneer
De bbq voor indirecte hitte klaar gemaakt en aan de gang
Het eigenlijke recept zegt op 180 graden in de oven voor een half uur maar krijg de bbq niet echt hoger dan 160 graden dus de tijd een beetje aangepast naar naar drie kwartier,echter bleek het langer nodig te hebben en ben op 80 minuutjes uit gekomen maar aangezien er toch geen haast was……..
Super lekker geworden uiteindelijk,uiteraard met lekker bbq sausje er bij.
Klein minpuntje is dat op sommige plekken even teveel paneer zat en met het vrij komen van de sappen hier en daar wat papperig maar deed niets aan de smaak af