Beef en Steak

Schimmel in de weber smokey mountain (wsm)

 
 

BernhardQ

Pitmaster
Berichten
602
Hier word ik dus dol van, schimmel in me wsm. 😡

De wsm gebruik ik niet wekelijks.
Helaas komt er dan in het najaar/ winter altijd schimmel in de bbq. Zowel aan de zijkanten als op de roosters.

Dit jaar heb ik wsm schoongebrand voor een paar uur en zonder hoes met onderste schuiven open in mijn tuin staan. Dacht het zo wel opgelost te hebben. Niet dus. 🙃

Mijn vraag hoe doen jullie dat ?

M'n kettle heeft overigens nooit last van, die gebruik ik ook iets vaker overigens.
 
Als je hem aanzet zonder roosters en zonder waterpan, haal je dan een graad of 200?
Zakje goedkope briketten en houtskool mengen en in de fik zetten.
Boven de 200 brand het wel weg.

Roosters schoonmaken met een sopje.
 
De bovenste schuif zou ook open moeten staan ter verluchting.
Maar dan heb je misschien weer de regen die erin kan.
 
Gewoon een goede ontvetter en daarna een sopje met allesreiniger plus wat elbow grease zou toch prima moeten werken lijkt me.
Misschien daarna nog even inspuiten met bakspray om evt. roest tegen te gaan? Doe ik met mn smoker wel altijd, jic.

*gaat gelijk de offset maar even schoonmaken 😇*
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan