Savory bacon
Gisteren begonnen aan de bacon.
1,5 kilo buikspek met swoerd
45 gram zeezout
22,5 gram suiker
5 gram pinksalt met dank aan Noskos
4 platgeslagen en grofgehakte knoflook tenen
2 gesnipperde blaadjes laurier
1 eetlepel gekraakte zwarte peper korrels
We hebben hem voor 7dagen opgesloten in de koelkast.
Hij mag er 1 keer per dag eruit, om gedraaid te worden.
Q rond de 105graden en een paar brokken hickory erbij.
En na 2.5uur was het zover bacon 63graden.
Na het afkoelen heb ik de bacon gesneden.
Ik heb blokjes gesneden voor door de groentes,en plakken voor bij de stampotten.
De smaak is heerlijk.
En Noskos nogmaals bedankt voor de pinksalt.
Gisteren begonnen aan de bacon.
1,5 kilo buikspek met swoerd
45 gram zeezout
22,5 gram suiker
5 gram pinksalt met dank aan Noskos
4 platgeslagen en grofgehakte knoflook tenen
2 gesnipperde blaadjes laurier
1 eetlepel gekraakte zwarte peper korrels



We hebben hem voor 7dagen opgesloten in de koelkast.
Hij mag er 1 keer per dag eruit, om gedraaid te worden.

Q rond de 105graden en een paar brokken hickory erbij.
En na 2.5uur was het zover bacon 63graden.

Na het afkoelen heb ik de bacon gesneden.

Ik heb blokjes gesneden voor door de groentes,en plakken voor bij de stampotten.
De smaak is heerlijk.
En Noskos nogmaals bedankt voor de pinksalt.