Beef en Steak

Saus: pindasaus van Lonny Gerungdan

 
 

Faxie

Stoker
Berichten
337
Zoals al in de titel de lezen is, is de saus niet van mij. De saus komt uit het boek 'De authentiek Indische Keuken' van Lonny Gerungdan (tv kok van vroeger).

Ingrediënten:
  • 3 rode sjaloten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode lombok (rode peper)
  • 1 theelepel djahé (gember)
  • 1/2 theelepel laos
  • 1/2 theelepel serehpoeder
  • 1/2 theelepel trassi bakar
  • 1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
  • 1/2 theelepel djinten (komijn)
  • 2 eetlepel plantaardige olie
  • 250 gram 100% pindakaas met stukjes pinda
  • 3 djeroek poeroetblaadjes
  • 2-3 eetlepel ketja manis
  • citroensap naar smaak
  • zout naar smaak
Bereiding:
  1. Pel de sjalotjes en de knoflook en verwijder de steeltjes van de lomboks; snij alles fijn
  2. Doe de sjalotjes, knoflook, lomboks, djahé, serehpoeder, laos, trassi, ketoembar, djinten en de olie in een kleine foodprocessor en maal het fijn.
  3. Fruit de boemboe voor 5 minuten en voeg de pindakaas toe en laat 1 minuut meebakken.
  4. Voeg water toe to de saus de juiste dikte heeft en doe de djeroek poeroet blaadjes erbij.
  5. Laat 30 minuten sudderen en roer regelmatig.
  6. Maak de saus af met de ketjap, het citroensap en wat zout.
Het boek:
11a3a5274654820e1c275dfde34226e7.jpg
499c93bb47b9b401576a9f016344b458.jpg
 
Niet de meest aantrekkelijke kleur, maar ga hem zeker proberen! Kan niet aan de ingrediënten liggen in ieder geval.
 
Terug
Bovenaan Onderaan