- Berichten
- 524
Goedemorgen,
Gister wilde mijn vriendin kip eten dus dat was een uitgelezen kans om deze op de bbq te doen. Nu heb ik niet zo'n grote bbq dus ben ik twee piepkuikens gaan halen bij de Sligro.
Ik heb ze ingesmeerd met Noskos? Funky Chicken Rub. was trouwens nog wel een dingetje om die citroenzuur te vinden in katwijk maar uiteindelijk gevonden bij de apotheek.
Omdat het kleine kipjes waren heb ik gekozen voor zo'n mini cola blikje. De cola opgedronken en de blikjes gevuld met een scheutje witte wijn, een halve gesnipperde ui, een teen knoflook, tijm, rozemarijn en een klontje boter. Kip eroverheen en de bbq op met een blokje kersenhout.
Ik heb de BBQ rond de 180 C weten te houden en de kipjes er na 55 minuten afgehaald. (normale kip doe ik altijd een uur in de oven dus dacht met die kleine dingentjes even iets eraf) En ze waren perfect lekker gaar en toch sappig. O ja en omdat we kip altijd eten met wortels doperwten en appelmoes moest dat natuurlijk ook.![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Gister wilde mijn vriendin kip eten dus dat was een uitgelezen kans om deze op de bbq te doen. Nu heb ik niet zo'n grote bbq dus ben ik twee piepkuikens gaan halen bij de Sligro.
![Foto-QVSYC8XL-D.jpg](http://www.mijnalbum.nl/Foto-QVSYC8XL-D.jpg)
Ik heb ze ingesmeerd met Noskos? Funky Chicken Rub. was trouwens nog wel een dingetje om die citroenzuur te vinden in katwijk maar uiteindelijk gevonden bij de apotheek.
Omdat het kleine kipjes waren heb ik gekozen voor zo'n mini cola blikje. De cola opgedronken en de blikjes gevuld met een scheutje witte wijn, een halve gesnipperde ui, een teen knoflook, tijm, rozemarijn en een klontje boter. Kip eroverheen en de bbq op met een blokje kersenhout.
![Foto-CUVVY73O-D.jpg](http://www.mijnalbum.nl/Foto-CUVVY73O-D.jpg)
![Foto-NOZ7CKB3-D.jpg](http://www.mijnalbum.nl/Foto-NOZ7CKB3-D.jpg)
![Foto-OEEHZAC4-D.jpg](http://www.mijnalbum.nl/Foto-OEEHZAC4-D.jpg)
Ik heb de BBQ rond de 180 C weten te houden en de kipjes er na 55 minuten afgehaald. (normale kip doe ik altijd een uur in de oven dus dacht met die kleine dingentjes even iets eraf) En ze waren perfect lekker gaar en toch sappig. O ja en omdat we kip altijd eten met wortels doperwten en appelmoes moest dat natuurlijk ook.
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Foto-UVJRAEUD-D.jpg](http://www.mijnalbum.nl/Foto-UVJRAEUD-D.jpg)