- Berichten
- 2.736
Ook maar weer eens mee met de maandwedstrijd
ingredi?nten
Olijfolie
200 gr runderstoofvlees
1/2 runderbouillon blokje
8 teentjes knoflook
100 gr vermicelli
Ui gehakt
Wortels in kleine stukjes
Bleekselderij in kleine stukjes
0,75 tl komijn
0,75 tl piment
5 kardemom peulen
1/2 el tomatenpuree
125 gr kikkererwten
Rasp van 1 citroen
0,5 tl poedersuiker
1 el vers citroen sap
1 groene Chili fijn gehakt
10 gr peterselie
100 gr volle Griekse yoghurt
Zeezout
Heb de Do op de joystove met wat olie ,bak het vlees aan tot een bruin korstje dan een liter water erbij.
Na 1,5 uur de knoflook tenen erbij.
Na ongeveer 2 uur het vlees eruit en in stukjes snijden dan weer in de pan bouillonblokje erbij.
De vermicelli in stukken breken boven een bakplaat . Heb hierbij de oven gebruikt deze op 220 graden .
Bak de vermicelli in ongeveer 3 min. bruin en leg dit in een bakje voor later.
Dan een pan in de bbq gezet met een beetje olie en daar de ui,wortel en bleekselderij in 10 min zacht bakken.
Daarna doe ik de kruiden, tomatenpuree, kikkererwten,citroen rasp,poedersuiker en wat zout erbij.
Dit bakken we ook nog ongeveer 5 min. en daarna alles bij het vlees.
Dan de vermicelli en de citroensap er door heen. Dit lekker laten sudderen tot de vermicelli het vocht heeft opgenomen.
De Chili er door heen moest ook peterselie bij had ik vergeten en een bakje yoghurt maar daar hadden we beide geen zin in.
Alleen wat stokbrood erbij het smaakte prima had wel wat weg van noedels.
Foto?s zeggen alles .
Ingredi?nten
De groentes,kruiden en de vermicelli voorbereiden
Vermicelli in de oven in een bakblik
Vermicelli mooi bruin gebakken
Vlees in de do aanbakken
Water erbij
Groentes in pan op de bbq
Vlees uit de do en in stukjes snijden dit weer terug en de knoflook erbij .
Kruiden en de rest erbij nog even stoven
Groentes in de do erbij plus de vermicelli
Stokbrood op de bbq
En klaar is de Stoofpot
En op het bordje
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
ingredi?nten
Olijfolie
200 gr runderstoofvlees
1/2 runderbouillon blokje
8 teentjes knoflook
100 gr vermicelli
Ui gehakt
Wortels in kleine stukjes
Bleekselderij in kleine stukjes
0,75 tl komijn
0,75 tl piment
5 kardemom peulen
1/2 el tomatenpuree
125 gr kikkererwten
Rasp van 1 citroen
0,5 tl poedersuiker
1 el vers citroen sap
1 groene Chili fijn gehakt
10 gr peterselie
100 gr volle Griekse yoghurt
Zeezout
Heb de Do op de joystove met wat olie ,bak het vlees aan tot een bruin korstje dan een liter water erbij.
Na 1,5 uur de knoflook tenen erbij.
Na ongeveer 2 uur het vlees eruit en in stukjes snijden dan weer in de pan bouillonblokje erbij.
De vermicelli in stukken breken boven een bakplaat . Heb hierbij de oven gebruikt deze op 220 graden .
Bak de vermicelli in ongeveer 3 min. bruin en leg dit in een bakje voor later.
Dan een pan in de bbq gezet met een beetje olie en daar de ui,wortel en bleekselderij in 10 min zacht bakken.
Daarna doe ik de kruiden, tomatenpuree, kikkererwten,citroen rasp,poedersuiker en wat zout erbij.
Dit bakken we ook nog ongeveer 5 min. en daarna alles bij het vlees.
Dan de vermicelli en de citroensap er door heen. Dit lekker laten sudderen tot de vermicelli het vocht heeft opgenomen.
De Chili er door heen moest ook peterselie bij had ik vergeten en een bakje yoghurt maar daar hadden we beide geen zin in.
Alleen wat stokbrood erbij het smaakte prima had wel wat weg van noedels.
Foto?s zeggen alles .
Ingredi?nten
De groentes,kruiden en de vermicelli voorbereiden
Vermicelli in de oven in een bakblik
Vermicelli mooi bruin gebakken
Vlees in de do aanbakken
Water erbij
Groentes in pan op de bbq
Vlees uit de do en in stukjes snijden dit weer terug en de knoflook erbij .
Kruiden en de rest erbij nog even stoven
Groentes in de do erbij plus de vermicelli
Stokbrood op de bbq
En klaar is de Stoofpot
En op het bordje
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro