Beef en Steak

Runderstoof van Ottolengi met vermicelli en kikkererwten

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.736
Ook maar weer eens mee met de maandwedstrijd

ingredi?nten
Olijfolie
200 gr runderstoofvlees
1/2 runderbouillon blokje
8 teentjes knoflook
100 gr vermicelli
Ui gehakt
Wortels in kleine stukjes
Bleekselderij in kleine stukjes
0,75 tl komijn
0,75 tl piment
5 kardemom peulen
1/2 el tomatenpuree
125 gr kikkererwten
Rasp van 1 citroen
0,5 tl poedersuiker
1 el vers citroen sap
1 groene Chili fijn gehakt
10 gr peterselie
100 gr volle Griekse yoghurt
Zeezout

Heb de Do op de joystove met wat olie ,bak het vlees aan tot een bruin korstje dan een liter water erbij.
Na 1,5 uur de knoflook tenen erbij.
Na ongeveer 2 uur het vlees eruit en in stukjes snijden dan weer in de pan bouillonblokje erbij.

De vermicelli in stukken breken boven een bakplaat . Heb hierbij de oven gebruikt deze op 220 graden .
Bak de vermicelli in ongeveer 3 min. bruin en leg dit in een bakje voor later.

Dan een pan in de bbq gezet met een beetje olie en daar de ui,wortel en bleekselderij in 10 min zacht bakken.
Daarna doe ik de kruiden, tomatenpuree, kikkererwten,citroen rasp,poedersuiker en wat zout erbij.
Dit bakken we ook nog ongeveer 5 min. en daarna alles bij het vlees.

Dan de vermicelli en de citroensap er door heen. Dit lekker laten sudderen tot de vermicelli het vocht heeft opgenomen.
De Chili er door heen moest ook peterselie bij had ik vergeten en een bakje yoghurt maar daar hadden we beide geen zin in.
Alleen wat stokbrood erbij het smaakte prima had wel wat weg van noedels.
Foto?s zeggen alles .

Ingredi?nten
5d50527b9e04fd4007ab2a6c46ee77e6.jpg


De groentes,kruiden en de vermicelli voorbereiden
103d8f56510bbbc7639b5f8177c62823.jpg


Vermicelli in de oven in een bakblik
09704a0c2a82855cc1b771b849b3b5d2.jpg


Vermicelli mooi bruin gebakken
246b98e35ea837e36ed9e83097b035be.jpg


Vlees in de do aanbakken
e2857febc91a8b4d8f9471c9e7f7915e.jpg


Water erbij
53a50359cbc1fa853d58107336bf9f5f.jpg


Groentes in pan op de bbq
c853194fbab4f721df5c43a8640c9703.jpg


Vlees uit de do en in stukjes snijden dit weer terug en de knoflook erbij .
3278f24ae26d00546131251658c1b790.jpg


Kruiden en de rest erbij nog even stoven
f96bde99124e9ace943ef0e505e3a51c.jpg


Groentes in de do erbij plus de vermicelli
23a7aec8cc0085d92ad84dfd9a7b0b17.jpg


Stokbrood op de bbq
015a235a56d5e5d9c0e0e81119668a04.jpg


En klaar is de Stoofpot
81ce9de351bbac7917f95be0793c129e.jpg


En op het bordje
5710d1eefa250452c9da186473806170.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Ziet er lekker uit!
 
Ziet er lekker uit Piet, veel succes met de wedstrijd.
 
Heerlijk altijd de ellenlange ingredi?ntenlijsten van Ottolenghi
Mooi maalt geworden.
 
Heerlijk! Dat ziet er prima uit. Succes met de fotowedstrijd.
 
Ziet er erg lekker uit.
 
Mooie middag kokkerellen in de tuin Piet. Heel de uitzet kon naar buiten.
Stoofpot ziet er goed uit. Dat moet smullen geweest zijn
 
Dat lijkt me een lekker maaltje Piet.
Goed bezig geweest
 
Heerlijke ingredi?nten met een mooi resultaat, gaan we onthouden.
 
Ik zie nu net pas dat ik nog niet eerder heb gereageerd op deze heerlijke schotel!

Mooie plaatjes en volgens mij ook wel echt een heerlijk recept / gerecht.

Hartstikke leuk dat je meedoet aan de wedstrijd!
 
Sander72 zei:
Ik zie nu net pas dat ik nog niet eerder heb gereageerd op deze heerlijke schotel!

Mooie plaatjes en volgens mij ook wel echt een heerlijk recept / gerecht.

Hartstikke leuk dat je meedoet aan de wedstrijd!

Het is gewoon leuk om mee te doen ben geen fotograaf maar dat maakt mij niks uit
Vind het gewoon leuk om elke keer weer wat anders dan normaal te maken

En allemaal bedankt voor de berichtjes


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Zodan, jij hebt ook een lekkere q dag gehad. En wat je zegt, het is leuk om uit je comfort zone te komen om met iets anders op de q aan de slag te gaan. Meer dan gelukt.....

 
Deze ziet er ook erg goed uit. Het wordt tijd dat ik eens een DO aanschaf. Zoveel nieuwe mogelijkheden..

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan