- Berichten
- 949
eerste sessie van 2014, dat betekent dus dat ik sinds de kerst niet gebarbecued heb. en dat was op een gasbbq, dus dat telt eigenlijk niet eens. ik ga me schamen enzo hoor, beloofd.
na mijn impuls aankoop van een drietal runderkoteletten op een ruggegraat a 3,5kg bij de buurman-slager, heb ik toch maar (met pijn in mijn hart en in mijn rsi-polsje) deze homp opgedeeld. De ruggegraat met 2 koteletten zijn voor een etentje, de andere kotelet is voor nu en om een koffie-rub van de bbqpitboys te testen.
vetjes een beetje opgeleukt met harlekijnruitjes, gewoon omdat t kan. en alvast wat coleslaw-extra-spicy (met knoflook en mierikswortel) geklust.
Deze rub heb ik gebruikt, met pimenton dulce als zoete paprikapoeder en zonder de extra suiker die hij in het filmpje toevoegd.
Nu lekker reverse sear op de bbq. Enige dat ik me nog afvraag is of ik er een zweempje rookhout bij zal doen of niet... dilemma dilemma.
[vervolg]
even indirect garen, met een plukje hout op de kolen, want ach, dat heb ik nu eenmaal liggen.
en dan proberen er een minuut of 5-10 af te blijven. altijd het moeilijkste aan vlees grillen, dat rusten.
als boter, en smaak, jumjumjumjum. rub vonden we een feestje. en die crispy vetrandjes zijn ook geen straf. alles schoon op en ik denk dat ik morgen bij de buurman de rest van die koeienrug ga opkopen.![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
na mijn impuls aankoop van een drietal runderkoteletten op een ruggegraat a 3,5kg bij de buurman-slager, heb ik toch maar (met pijn in mijn hart en in mijn rsi-polsje) deze homp opgedeeld. De ruggegraat met 2 koteletten zijn voor een etentje, de andere kotelet is voor nu en om een koffie-rub van de bbqpitboys te testen.
![IMAG1428.jpg](https://lh3.googleusercontent.com/-LfpA0zQeVHc/UuwGwrh0K4I/AAAAAAAACkg/Af2TC4wOFGQ/s400/IMAG1428.jpg)
![IMAG1432.jpg](https://lh4.googleusercontent.com/-mva_DKbhVog/Uu0reLLmbxI/AAAAAAAACmg/gR9c2lnOFok/s400/IMAG1432.jpg)
vetjes een beetje opgeleukt met harlekijnruitjes, gewoon omdat t kan. en alvast wat coleslaw-extra-spicy (met knoflook en mierikswortel) geklust.
![IMAG1439.jpg](https://lh4.googleusercontent.com/-_QkBYk0nEs8/Uu0rpfilOuI/AAAAAAAACng/fKImX_rbLmA/s400/IMAG1439.jpg)
![IMAG1440.jpg](https://lh5.googleusercontent.com/-I4VNLScWwm4/Uu0roK6DF1I/AAAAAAAACnY/JLiFB-mtMzw/s400/IMAG1440.jpg)
Deze rub heb ik gebruikt, met pimenton dulce als zoete paprikapoeder en zonder de extra suiker die hij in het filmpje toevoegd.
Nu lekker reverse sear op de bbq. Enige dat ik me nog afvraag is of ik er een zweempje rookhout bij zal doen of niet... dilemma dilemma.
[vervolg]
even indirect garen, met een plukje hout op de kolen, want ach, dat heb ik nu eenmaal liggen.
![IMAG1442.jpg](https://lh6.googleusercontent.com/-XZnbgJJ3gSA/Uu1Da_CxtDI/AAAAAAAACow/vJ5bDxnNfVU/s400/IMAG1442.jpg)
en dan proberen er een minuut of 5-10 af te blijven. altijd het moeilijkste aan vlees grillen, dat rusten.
![IMAG1445.jpg](https://lh6.googleusercontent.com/-byB2t1uUc3s/Uu1DWMAgv6I/AAAAAAAACoY/Sw-pCoHJpss/s400/IMAG1445.jpg)
![IMAG1446.jpg](https://lh4.googleusercontent.com/-PPekWEWmUVg/Uu1DUTU5JPI/AAAAAAAACoQ/jbvom_B2F1w/s400/IMAG1446.jpg)
![IMAG1448.jpg](https://lh5.googleusercontent.com/-RfMSF1VPSl4/Uu1DQDtDTZI/AAAAAAAACoA/f_zbAnf5CPg/s400/IMAG1448.jpg)
![IMAG1449.jpg](https://lh6.googleusercontent.com/-OiWrsJyJY1Y/Uu1DOpS-QaI/AAAAAAAACn4/hrT1btan9FE/s400/IMAG1449.jpg)
als boter, en smaak, jumjumjumjum. rub vonden we een feestje. en die crispy vetrandjes zijn ook geen straf. alles schoon op en ik denk dat ik morgen bij de buurman de rest van die koeienrug ga opkopen.
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)