- Berichten
- 515
Afgelopen zaterdag was het tijd voor een eerste gezamenlijke oefensessie van De Rokende R?g?hs. Helaas kon maar de helft van het team aanwezig zijn maar dat heeft de pret niet gedrukt. Op het programma stonden Pulled Pork, Beef Brisket en Ribs.
De eerst voorbereidingen begonnen vrijdagochtend al. De Pulled Pork is toen in de Magic dust rub gezet welke gevonden was op de site van Dennis.
Vrijdagavond was de bedoeling vroeg te gaan slapen om zo om 03:30 op te staan om de BBQ aan te zetten en de Pulled Pork erop te leggen. De 03:30 hebben we niet gehaald, het werd 05:00. Het was nog steeds 3 graden dus waren we snel wakker. Uiteindelijk is de Pulled Pork om 06:30 op de Weber Smokey Mountain gegaan.
Vervolgens was het tijd om de Beef Brisket onderhanden te gaan nemen. Eerst vakkundig all het overtollige vet weggesneden om hem vervolgens met runderboulion te injecteren. Nadat dit gebeurd was hebben we de Beef Brisket ingesmeerd met Amerikaanse mosterd met worcestershire saus om de Beef Brisket vervolgens met een rub uit het boek van Big Bob Gibson verder in te smeren. De Beef Brisket kom toen lekker gaan intrekken. Hij is uiteindelijk om 14:00 op de Weber Smokey Mountain gegaan.
Toen was het Ribs tijd, voor de Ribs hebben we een Rub gebruikt uit het boek ?Raichlen on ribs ribs outrageous ribs? van Steven Raichlen. Voor de Ribs was het plan de 3-2-1 methode, dit werd echter de 4-2-1 methode (tussendoor gamen is niet altijd handig) De ribs zijn om 13:30 op de Weber One Touch Gold gegaan.
Het doel van onze oefensessie was naast de smaak en malsheid verder perfectioneren om de timing goed te krijgen. Dit is uiteindelijk redelijk gelukt. Alle gerechten waren mooi achter elkaar klaar volgens plan.
De temp was als volgt
Hieronder een aantal (ok, een hoop ;D) foto?s van tijdens onze sessie en de bijbehorende resultaten.
WSM klaarmaken
Jasje eromheen want het was 3 graden
Pulled Pork Magic Dust Rub
Pulled Pork in de (2de keer) Rub
Pulled Pork vlak voor het inpakken bij 71 graden
Pulled Pork klaar
Pulled Pork Pullen
Pulled Pork eten
Beef Brikset Rub
Beef Brisket voorbereiden
Beef Brisket injecteren
Beef Brikset rubben
Beef Brikset in de rub
Beef Brisket klaar
Beef Brisket doormidden
Beef Brisket gesneden
Ribs in de rub
Ribs op de OTG
Ribs klaar
De eerst voorbereidingen begonnen vrijdagochtend al. De Pulled Pork is toen in de Magic dust rub gezet welke gevonden was op de site van Dennis.
Vrijdagavond was de bedoeling vroeg te gaan slapen om zo om 03:30 op te staan om de BBQ aan te zetten en de Pulled Pork erop te leggen. De 03:30 hebben we niet gehaald, het werd 05:00. Het was nog steeds 3 graden dus waren we snel wakker. Uiteindelijk is de Pulled Pork om 06:30 op de Weber Smokey Mountain gegaan.
Vervolgens was het tijd om de Beef Brisket onderhanden te gaan nemen. Eerst vakkundig all het overtollige vet weggesneden om hem vervolgens met runderboulion te injecteren. Nadat dit gebeurd was hebben we de Beef Brisket ingesmeerd met Amerikaanse mosterd met worcestershire saus om de Beef Brisket vervolgens met een rub uit het boek van Big Bob Gibson verder in te smeren. De Beef Brisket kom toen lekker gaan intrekken. Hij is uiteindelijk om 14:00 op de Weber Smokey Mountain gegaan.
Toen was het Ribs tijd, voor de Ribs hebben we een Rub gebruikt uit het boek ?Raichlen on ribs ribs outrageous ribs? van Steven Raichlen. Voor de Ribs was het plan de 3-2-1 methode, dit werd echter de 4-2-1 methode (tussendoor gamen is niet altijd handig) De ribs zijn om 13:30 op de Weber One Touch Gold gegaan.
Het doel van onze oefensessie was naast de smaak en malsheid verder perfectioneren om de timing goed te krijgen. Dit is uiteindelijk redelijk gelukt. Alle gerechten waren mooi achter elkaar klaar volgens plan.
De temp was als volgt
Hieronder een aantal (ok, een hoop ;D) foto?s van tijdens onze sessie en de bijbehorende resultaten.
WSM klaarmaken
Jasje eromheen want het was 3 graden
Pulled Pork Magic Dust Rub
Pulled Pork in de (2de keer) Rub
Pulled Pork vlak voor het inpakken bij 71 graden
Pulled Pork klaar
Pulled Pork Pullen
Pulled Pork eten
Beef Brikset Rub
Beef Brisket voorbereiden
Beef Brisket injecteren
Beef Brikset rubben
Beef Brikset in de rub
Beef Brisket klaar
Beef Brisket doormidden
Beef Brisket gesneden
Ribs in de rub
Ribs op de OTG
Ribs klaar