Beef en Steak

Rotisserie met of zonder pizza oven

Tomek

Tondelzoeker
Berichten
3
Ik wil graag een rotisserie aanschaffen voor mijn Weber 57cm.
Ik zie dat er ook combinaties met een pizza oven verkocht worden .

Ik heb zelf al een pizzasteen en schep en al een aantal keer een pizza op de bbq gebakken.

Is het een meerwaarde om de combinatie aan te schaffen of beter enkel de rotisserie?

Enig advies?
 
Voor mijn Bastard heb ik een Spit on Fire gekocht, zonder opening voor de Pizza. Ik vond het deurtje van de combi oplossing van Bastard te dun. De keren dat ik pizza maak (niet vaak) doe ik de deksel wel snel open en dicht. Ik mis het niet en vind het daarom het niet waard om extra te investeren.

Voor mijn Weber heb ik een combinatie gemaakt van een oud olievat. Hier heb ik echter geen deurtje in gemaakt. Dit zorgt voor extreem veel warmte verlies waardoor een Pizza er langer op moet en je hem af en toe moet draaien, anders wordt de voorkant niet gaar.

Dus voor de show en als je het geld ervoor over hebt, dan zou je de combi oplossing kunnen overwegen. Anders zou ik het persoonlijk niet doen. Maar mocht je gaan voor een combinatie, neem dan echt een met een deurtje!
 
Terug
Bovenaan Onderaan