Tante Agnes
Kooltjesharker
- Berichten
- 103

Ik had nog een stukje Hooglander rosbief in de vriezer liggen dat gilde om een feestje op de WGA.
En daar manlief graag "iets" Aziatisch wilde eten daar "natuurlijk" naar geluisterd ...
Nou het was een feest hoor!
Bron: Julius J maar toch ook wel een groot deel van Aggie
Ingredienten
Voor de marinade:
30 ml ketjap
30 ml sojasaus
20 ml rijstwijn
1 rawit fijngehakt
2 tenen knoflook uit de pers
1 groene rawit fijngehakt
chillivlokken
versgemalen peper
2 el palmsuiker
Voor de groenten:
Overgebleven Marinade (zie hierboven)
2 stengels bleekselderij in reepjes
1/2 komkommer in reepjes zaad verwijderd
winterwortel geschild en in reepjes
1 rode rawit
2 handjes sperziebonen uit de vriezer
2 el sesamzaadjes


Mooi stuk rosbief van 500 gr.
1/2 dag marineren was voldoende maar mijn rosbief was niet zo dik en groot

Indirect op ongeveer 120 gr C. voor 1 uur
WGA ingericht op de als ik het goed zeg Minion methode dus indirect met slang en ingepakte baksteen
Geen foto


Marinade bewaren voor door de groenten
WGA schoot eerst omhoog, uiteindelijk heb ik de onderste schuiven helemaal dicht gedaan, de schuif boven de indirecte kant bijna dicht en boven de directe kant wat meer open. Met succes bleef de temp nu rond de 116 gr steken.

Na een half uur moest ik echt even voelen of het goed ging daar binnen. Even op de rosbief geduwd en toen al wist ik dat we goed gingen.
Door de steen was de temp echt stabiel even de schuiven boven wat meer open en we zaten zo weer rond de 120.

Vlees nog een 1/2 uur laten gaan.
Ondertussen de groenten gesneden en gewokt.
Eerst de ui gebakken met de rode rawit en toen de rest van de groenten mee gewokt


Marinade er door en nog even mee verwarmen dan de sesamzaadjes er over strooien.

Vlees nog even een paar minuten per kant op de directe kant gelegd


En toen....
Stond ik weer een te juichen hoe goed ik wel niet ben, waar manlief gelukkig inmiddels wel aan gewend is...

