Beef en Steak

Rookplankjes werk

 
 
 
 

Peter64

BBQ Junkie
Berichten
5.008
Gisteren wat forellen en een hasselback courgette (probeersel) van de rookplank gemaakt.
Aangevuld met wat chiabatta (bedekt met knoffie en parmezaan) en grote garnalen als voorgerecht

Voor het rookplankwerk heb ik de recepten van de site van rookplankje.nl gehaald.

Courgette:
- Ik had geen geitenkaas. Derhalve plakjes parmezaan ertussen gepropt.
- Plank 10' direct gelegd. Daarna, ivm plaatsen vd forel, indirect gelegd.
- Na 30' was de courgette en de groenten stevig beetgaar. Dome temp. aan het begin nog wat laag geweest.

Forel:
- Vis was dood. Dus gevuld met venkel, citroenrasp, knoflook, kruiden.
- Op de plank
- Na 20' was de kerntemperatuur in beide forellen tussen de 53 en 55 C.

Smaak was verder prima. Forel was nog stevig van structuur. Venkel was gaar.
Had helaas geen italiaanse wijn. Maar deze was zeker prima.

IMG_5374.jpg
IMG_5377.jpg
IMG_5379.jpg


IMG_5381.jpg


IMG_5384.jpg
IMG_5385.jpg
IMG_4769.jpg
IMG_4770.jpg
IMG_4773.jpg
IMG_4775.jpg

IMG_4778.jpg
 
Dat ziet er allemaal heerlijk uit!
 
Leuk die plankjes.
Ik vind het altijd een zorgeloze bereiding.
Ik denk wel dat ze met z'n 2en op 1 plankje hadden gepast hoor 😜
 
Leuk die plankjes.
Ik vind het altijd een zorgeloze bereiding.
Ik denk wel dat ze met z'n 2en op 1 plankje hadden gepast hoor 😜
Nou nee net niet (Nnnn).
Was wat passen en meten. Plankjes waren aan 1 kant te kort en 1 kant te smal.
Diagonaal net goed.
Ik gebruik normaal de plankies van Frits. Die zijn ook net te kort. En deze moesten ook eens op.
 
Ziet er heerlijk uit zo!

Was de courgette goed gaar aan de binnenkant?
 
Dat ziet er een prima maaltijd uit Peter. Zijn altijd mooie bereidingen zo op een plankje. Had ik zeker gelust.
Ik durf die plankjes gerust vaker te gebruiken. Maar dan wel binnen een paar dagen. Als dat niet lukt zaag/hak ik ze in stukken en gebruik ik ze als rookhout. Vind ik heerlijk bij gerechten met een ketjap als basis in de marinade.
 
Ziet er heerlijk uit zo!

Was de courgette goed gaar aan de binnenkant?
@Zzzjon . Courgette had nog een stevige bite, maar wel gaar. Volgende keer moetmikmeen hogere start temperatuur aanhouden. Het is dat de vis klaar was, anders was de groente nog wat blijven liggen.
 
Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Nog nooit gedaan op een plankje. Gaat het er dan om dat het plankje rook afgeeft?
 
vooral de forel ziet er watertandend lekker uit. Courgette naja vooral kleurrijk maar iets teveel courgette voor mij persoonlijk maar het maakt wel een mooi geheel.
 
Forel ziet er goed uit peter.
Lekker visje hé. Heeft niet veel nodig

Je voorgerecht Is ook prima in orde zeg 😋
Daar wordt je blij van
 
Mooi gezicht zo die hele vissen op de Q .
Zien er heerlijk uit 👍🏻
 
Terug
Bovenaan Onderaan