- Berichten
- 5.008
Gisteren wat forellen en een hasselback courgette (probeersel) van de rookplank gemaakt.
Aangevuld met wat chiabatta (bedekt met knoffie en parmezaan) en grote garnalen als voorgerecht
Voor het rookplankwerk heb ik de recepten van de site van rookplankje.nl gehaald.
rookplankje.nl
Courgette:
- Ik had geen geitenkaas. Derhalve plakjes parmezaan ertussen gepropt.
- Plank 10' direct gelegd. Daarna, ivm plaatsen vd forel, indirect gelegd.
- Na 30' was de courgette en de groenten stevig beetgaar. Dome temp. aan het begin nog wat laag geweest.
Forel:
- Vis was dood. Dus gevuld met venkel, citroenrasp, knoflook, kruiden.
- Op de plank
- Na 20' was de kerntemperatuur in beide forellen tussen de 53 en 55 C.
Smaak was verder prima. Forel was nog stevig van structuur. Venkel was gaar.
Had helaas geen italiaanse wijn. Maar deze was zeker prima.
Aangevuld met wat chiabatta (bedekt met knoffie en parmezaan) en grote garnalen als voorgerecht
Voor het rookplankwerk heb ik de recepten van de site van rookplankje.nl gehaald.
![rookplankje.nl](https://rookplankje.nl/wp-content/uploads/2019/02/Forel_Rookplank_Western_Red_Ceder_small.jpg)
Recept | Op cedar gerookte forel met venkel | Rookplankje.nl
De lekkerste recepten voor het roken op de BBQ of Kamado. Recept voor ceder rookplank - Op ceder gerookte forel met venkel
![rookplankje.nl](https://rookplankje.nl/wp-content/uploads/2017/05/cropped-Logo_Siteicon_wit-150x150.png)
Courgette:
- Ik had geen geitenkaas. Derhalve plakjes parmezaan ertussen gepropt.
- Plank 10' direct gelegd. Daarna, ivm plaatsen vd forel, indirect gelegd.
- Na 30' was de courgette en de groenten stevig beetgaar. Dome temp. aan het begin nog wat laag geweest.
Forel:
- Vis was dood. Dus gevuld met venkel, citroenrasp, knoflook, kruiden.
- Op de plank
- Na 20' was de kerntemperatuur in beide forellen tussen de 53 en 55 C.
Smaak was verder prima. Forel was nog stevig van structuur. Venkel was gaar.
Had helaas geen italiaanse wijn. Maar deze was zeker prima.