Beef en Steak

Rookhout op snake

 

Xplosiv

Stoker
Berichten
372
Hallo,
Zojuist kreeg ik van mn verloofde een sparerib. Lekker voor de BBQ zei ze.
Nu wil ik die morgen gaan bereiden. Ik wou dit met de snake methode proberen.

Op YouTube al t een en ander opgezocht.
Nu zie ik ook dat ze t rookhout in het begin neer leggen. Maar nu denk ik bij mezelf gaat dit nu niet roken in de periode dat de Q op temperatuur komt? Dan heb je er toch niks aan?



Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
 
Als je de bbq op temperatuur hebt, dan leg je nét voordat je het vlees erop doet, je rookhout neer. Dan gaat dat prima ;)

Het vlees net het meeste de rook op wanneer het vlees kouder is / aan het begin. Ook zie je vaak dat na een paar uurtjes het vlees wordt ingepakt, dan voegt je rookhout ook niets meer toe... Ook om die reden, aan het begin vooral.
 
Terug
Bovenaan Onderaan