- Berichten
- 209
Vorige week las ik een artikel over het pekelen van kip. Nooit gedaan, maar leek me een lekker vooruitzicht.
Dus gisteravond een pekel gemaakt van 3ltr water grof zout, suiker, citroen, peperkorrels en knoflook.
Het startte bizar. De knoflook werd blauwgroen onder invloed van de citroen. Maar verder ging het goed.
Na zes uur de kip uit de pekel gehaald, de rug eruit gesneden en n een droge rub gezet.
Hij ligt op de Q, in de oven garen de aardappelwedges met olijfolie en rozemarijn.
Dadelijk een salade maken en het gezin eet weer fatsoenlijk
Dus gisteravond een pekel gemaakt van 3ltr water grof zout, suiker, citroen, peperkorrels en knoflook.
Het startte bizar. De knoflook werd blauwgroen onder invloed van de citroen. Maar verder ging het goed.
Na zes uur de kip uit de pekel gehaald, de rug eruit gesneden en n een droge rub gezet.
Hij ligt op de Q, in de oven garen de aardappelwedges met olijfolie en rozemarijn.
Dadelijk een salade maken en het gezin eet weer fatsoenlijk





