Beef en Steak

Rijpen koud gerookt vlees

Ronald1966

Tondelzoeker
Berichten
1
Ik heb spare ribs koud gerookt en het moet nu nog geruime tijd rijpen. Weet iemand of ik dit het beste aan de lucht kan rijpen of in vacuüm rijpen?
 
Ronald, welkom op het Genootschap.

Als eerste post gelijk met zo’n bijzondere vraag komen zien we hier niet vaak. Zelf heb ik hier nog nooit van gehoord en ben dus reuze benieuwd hoe je alles gedaan hebt. Heb je ze gepekeld, gerubt, waarmee, vga je ze later na het rijpen alsnog warm maken?
Heb je foto’s en of een recept?

Edit: even gezocht en een post gevonden over een restaurant op Texel dat ze pekelt, 4 uur rookt en dan verder gaart in een steamer. Maar niemand die dat hier ooit gemaakt heeft geloof ik.

Een steamer of sous vide wat dat betreft zijn ook niet echt methodes die op een bbq forum horen denk ik.
 
Laatst bewerkt:
Welkom Ronald!

Ik sluit me helemaal bij Frits aan, wel een interessante vraag.

Heb er geen ervaring mee op deze manier maar wat wil je er na het rijpen mee gaan doen?

Als je ze gaat grillen kun je ze beter “dry agen” en dan de rooksmaak in je bbq toevoegen.
Ga je ze sousvide garen dan denk ik niet dat het er smakelijk uit gaat zien.
 
Terug
Bovenaan Onderaan