Zelf geen liefhebber van ribs maar de vrouw wel, en het is gewoon leuk om een beetje te kokkerellen . De sessie is al van vorige week maar door drukte op het werk nu pas gepost.
De ribs ingewreven met een mengsel van peper, grove zeezout en milde paprikapoeder en dit een nachtje ingepakt in de koelkast gezet.
De ribs drie uur op de bbq gelegd met een temperatuur van zo'n 140 - 150 graden.
Dertig kokosbriketten gebruikt, waarvan zo'n 20 in een halve circel en de overige 10 aangestoken en daar de halve circel mee afgemaakt. Dit werkte, na enig afstellen van de schuiven, redelijk goed.
Na drie uur de ribs er afgehaald en ingesmeerd met sinaasappelsap (bij gebrek aan appelsap :-S) in aluminiumfolie gewikkeld en een uur op de bbq verder laten gaan.
Hierna de ribs uitgepakt en ingesmeerd met Sweet Baby Rays bbq sauce en nog een uurtje op de bbq. In dit laatste uurtje ook nog wat door de slager gemarineerde kipffilets er op gelegd voor mijzelf en de kinderen voor het geval als ze de ribs niets zouden vinden.
Het resultaat na 5 uren op de bbq;
De grote baas vond het lekker maar of het de volgende keer minder zoet kon. Misschien dat dit komt door het feit dat ik sinaasappelsap heb gebruikt of dat het aan de bbq saus ligt??
Suggesties?
Morgen de ''gewone'' spiffburgers
De ribs ingewreven met een mengsel van peper, grove zeezout en milde paprikapoeder en dit een nachtje ingepakt in de koelkast gezet.
De ribs drie uur op de bbq gelegd met een temperatuur van zo'n 140 - 150 graden.
Dertig kokosbriketten gebruikt, waarvan zo'n 20 in een halve circel en de overige 10 aangestoken en daar de halve circel mee afgemaakt. Dit werkte, na enig afstellen van de schuiven, redelijk goed.
Na drie uur de ribs er afgehaald en ingesmeerd met sinaasappelsap (bij gebrek aan appelsap :-S) in aluminiumfolie gewikkeld en een uur op de bbq verder laten gaan.
Hierna de ribs uitgepakt en ingesmeerd met Sweet Baby Rays bbq sauce en nog een uurtje op de bbq. In dit laatste uurtje ook nog wat door de slager gemarineerde kipffilets er op gelegd voor mijzelf en de kinderen voor het geval als ze de ribs niets zouden vinden.
Het resultaat na 5 uren op de bbq;
De grote baas vond het lekker maar of het de volgende keer minder zoet kon. Misschien dat dit komt door het feit dat ik sinaasappelsap heb gebruikt of dat het aan de bbq saus ligt??
Suggesties?
Morgen de ''gewone'' spiffburgers