Beef en Steak

Ribs

  • Onderwerp starter Onderwerp starter 11E
  • Startdatum Startdatum
 

11E

Sprokkelaar
Berichten
38
Zelf geen liefhebber van ribs maar de vrouw wel, en het is gewoon leuk om een beetje te kokkerellen  :). De sessie is al van vorige week maar door drukte op het werk nu pas gepost.

De ribs ingewreven met een mengsel van peper, grove zeezout en milde paprikapoeder en dit een nachtje ingepakt in de koelkast gezet.
2wnsggh.jpg


De ribs drie uur op de bbq gelegd met een temperatuur van zo'n 140 - 150 graden.

Dertig kokosbriketten gebruikt, waarvan zo'n 20 in een halve circel en de overige 10 aangestoken en daar de halve circel mee afgemaakt. Dit werkte, na enig afstellen van de schuiven, redelijk goed.

ftldh3.jpg


Na drie uur de ribs er afgehaald en ingesmeerd met sinaasappelsap (bij gebrek aan appelsap :-S) in aluminiumfolie gewikkeld en een uur op de bbq verder laten gaan.

Hierna de ribs uitgepakt en ingesmeerd met Sweet Baby Rays bbq sauce en nog een uurtje op de bbq. In dit laatste uurtje ook nog wat door de slager gemarineerde kipffilets er op gelegd voor mijzelf en de kinderen voor het geval als ze de ribs niets zouden vinden.

be94dh.jpg


Het resultaat na 5 uren op de bbq;
2rc4aqv.jpg


De grote baas vond het lekker maar of het de volgende keer minder zoet kon. Misschien dat dit komt door het feit dat ik sinaasappelsap heb gebruikt of dat het aan de bbq saus ligt??

Suggesties?

Morgen de ''gewone'' spiffburgers  :)
 
Voor een "geen liefhebber" maak je toch wel heerlijke ribbels!!
 
Mooie run hoor maar euhhh wie houdt er nu niet van ribbels...  :-/  :-O.      ;)
 
ik had ze wel voor je willen afvoeren  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan