- Berichten
- 2.961
Na de eerste keer volgens recept van Noskos de fingers gemaakt te hebben (sorry geen draadje gemaakt), op zoek naar een nieuw recept.
Recept gevonden op de website van BBQ Experience Center, past mooi binnen het thema van de fotowedstrijd.
Aziatische Iberico ribfingers :https://www.bbqexperiencecenter.nl/bbq-recepten-tips/aziatische-iberico-ribfingers/
Eerst alles verzameld.
Vanochtend het vlees in de marinade gezet en daarna de radijsjes in de azijn. Omdat ik geen druivenazijn meer had, gekozen voor een variant met wittewijnazijn en een met vijgenazijn. Kijk straks wel welke we gaan gebruiken.
Inmiddels liggen de fingers op de Q, rustig te roken op 115 graden met een stukje appelhout.
Dochterlief kwam alvast kijken wat voor lekkers er aan gaat komen .
Tijd om even te genieten.
Even spieken.
De twee recepten Noskos vs BBQ Experience Center verschillen in bereiding en temperatuur. Noskos kiest voor 1,5u op 150 graden en BBQ Experience Center voor een uur op 110 en daarna afgrillen op 180 graden.
Ik heb de temperatuur nu laten oplopen naar 150 graden en gezien de kleur besloten niet af te grillen. De kans dat daar iets mis gaat vind ik te hoog en de kleur is toch al goed. Nu de cuisson...
De bonen en tauge even snel in de pannop hoog vuur gebakken.
Daarna bordje opmaken. Gekozen voor de radijsjes in wittewijnazijn, hier zat veel meer en betere smaak aan.
Echt een leuk gerecht met zeer veel smaak. Goede balans en afwisseling.
De iberico fingers waren zeer goed gelukt.
Uiteindelijk driekwartier op 110 graden, daarna nog eens driekwartier op 150. De cuisson was perfect.
Goddelijk gerecht en zeker voor herhaling vatbaar. Het enige wat ik zou veranderen is de radijsjes korter in de azijn, dan proef je ze beter.
Bedankt voor het kijken.
Recept gevonden op de website van BBQ Experience Center, past mooi binnen het thema van de fotowedstrijd.
Aziatische Iberico ribfingers :https://www.bbqexperiencecenter.nl/bbq-recepten-tips/aziatische-iberico-ribfingers/
Eerst alles verzameld.
Vanochtend het vlees in de marinade gezet en daarna de radijsjes in de azijn. Omdat ik geen druivenazijn meer had, gekozen voor een variant met wittewijnazijn en een met vijgenazijn. Kijk straks wel welke we gaan gebruiken.
Inmiddels liggen de fingers op de Q, rustig te roken op 115 graden met een stukje appelhout.
Dochterlief kwam alvast kijken wat voor lekkers er aan gaat komen .
Tijd om even te genieten.
Even spieken.
De twee recepten Noskos vs BBQ Experience Center verschillen in bereiding en temperatuur. Noskos kiest voor 1,5u op 150 graden en BBQ Experience Center voor een uur op 110 en daarna afgrillen op 180 graden.
Ik heb de temperatuur nu laten oplopen naar 150 graden en gezien de kleur besloten niet af te grillen. De kans dat daar iets mis gaat vind ik te hoog en de kleur is toch al goed. Nu de cuisson...
De bonen en tauge even snel in de pannop hoog vuur gebakken.
Daarna bordje opmaken. Gekozen voor de radijsjes in wittewijnazijn, hier zat veel meer en betere smaak aan.
Echt een leuk gerecht met zeer veel smaak. Goede balans en afwisseling.
De iberico fingers waren zeer goed gelukt.
Uiteindelijk driekwartier op 110 graden, daarna nog eens driekwartier op 150. De cuisson was perfect.
Goddelijk gerecht en zeker voor herhaling vatbaar. Het enige wat ik zou veranderen is de radijsjes korter in de azijn, dan proef je ze beter.
Bedankt voor het kijken.
Laatst bewerkt: