Beef en Steak

Ribeye reversed sear met gegrilde sla en cavemanstyle zoete aardappels

 
 

Sabine

Kooltjesharker
Berichten
231
Bij mijn laatste bestelling een mooie Angus Ribeye gekregen en daar ben ik vanavond mee aan de slag gegaan. Na wat googlen moest hij dmv reversed sear bereid worden.

Begonnen met het aansteken van de Q met een directe en een indirecte zone. Toen hij een beetje warm begon te worden heb ik de zoete aardappelen tussen de kolen gelegd. Die moesten wel een tijdje garen.

IMG_1211.jpeg


Onder het genot van een lekker glaasje rode wijn even gewacht tot ze enigszins zacht begonnen te worden. Dat was het moment dat dat de ribeye op ongeveer 150 graden op het indirecte deel mocht. Rustig garen tot bij een kerntemperatuur van 45 graden had.

IMG_1212.jpeg


Terwijl de ribeye op een plankje lag te rusten, de q opstoken tot iets boven de 200 graden met een lekker heet gietijzeren rooster.
Daarop afgrillen tot een kerntemperatuur van 55 graden. Nog heel even laten liggen en dat was precies genoeg tijd om de sla kropjes (ingesmeerd met olie, limoenrasp en zout) te grillen.

IMG_1213.jpeg


De bordjes opmaken;
Aardappels halveren, beetje crème fraiche en zout en peper erop.
Half kropje gegrilde sla met wat ranchedressing en verkruimelde blauwe kaas.
En de ribeye met alleen maar wat gezouten boter.
Samen met een glaasje rode wijn, genieten!

IMG_1214.jpeg
 
Dat ziet er heel erg lekker uit. Zal vast heerlijk gesmaakt hebben.
 
Terug
Bovenaan Onderaan