Beef en Steak

Ribeye reverse sear met chimichurri, aardappelkroketjes en koolsalade

 

Dammetje

Vuurmaker
Berichten
56
Vandaag een feelgood maaltijd klaargemaakt op de Joe. Een lekker stuk ribeye die we hadden gescoord bij de Makro een reverse sear gegeven met een dry brine van Noskos steak kruiden.

cd57723a7258898eb00ac5f5aed5f8a3.jpg

Ik had een ribeye van bijna 2 kg dus hier een stuk afgesneden voor 3 personen

207e2f0ca623e8dfa7ac9f3aefcb2ba3.jpg

Deze vervolgens in de Noskos steak kruiden gezet en voor een uurtje of 4 in de koelkast.

47da02ca937770f453706379b4789838.jpg

De Joe klaargemaakt op 110 graden met een klein blokje kersenhout met alvast de soapstone geplaatst. Doeltemperatuur 43 graden.

c17f22b560709a8e3b80a4fad0451114.jpg

Op 43 graden het vlees even geparkeerd onder folie en de Joe opgestookt naar 220 graden.

2c3a72ca8d36e771915007ad056b8203.jpg

Vervolgens het vlees een mooie korst gegeven op de steen. Ik stond er verbaasd van hoe snel het vlees al op 53 graden was dus snel eraf. Hierna rusten voor 15 minuten onder aluminiumfolie.

009acbc99f9d336e9340e67a4f9c62b4.jpg

Hierna het vlees aangesneden. Prachtige garing al zeg ik het zelf.

44fc4c120a89fa00bcbd02b9fca6f861.jpg

De chimichuri klaargezet

fe187ffa4a01e8362f9721d1f7f81d62.jpg

Bordje opgemaakt (ben geen chefkok hè)
En smullen maar.

Ben ontzettend tevreden over het resultaat. Ik heb expres gekozen voor een klein blokje kersenhout wat heeft gezorgd voor een subtiele rooksmaak en ik had het niet anders gewild. Blij mens!
 
Terug
Bovenaan Onderaan