- Berichten
- 56
Vandaag een feelgood maaltijd klaargemaakt op de Joe. Een lekker stuk ribeye die we hadden gescoord bij de Makro een reverse sear gegeven met een dry brine van Noskos steak kruiden.
Ik had een ribeye van bijna 2 kg dus hier een stuk afgesneden voor 3 personen
Deze vervolgens in de Noskos steak kruiden gezet en voor een uurtje of 4 in de koelkast.
De Joe klaargemaakt op 110 graden met een klein blokje kersenhout met alvast de soapstone geplaatst. Doeltemperatuur 43 graden.
Op 43 graden het vlees even geparkeerd onder folie en de Joe opgestookt naar 220 graden.
Vervolgens het vlees een mooie korst gegeven op de steen. Ik stond er verbaasd van hoe snel het vlees al op 53 graden was dus snel eraf. Hierna rusten voor 15 minuten onder aluminiumfolie.
Hierna het vlees aangesneden. Prachtige garing al zeg ik het zelf.
De chimichuri klaargezet
Bordje opgemaakt (ben geen chefkok hè
)
En smullen maar.
Ben ontzettend tevreden over het resultaat. Ik heb expres gekozen voor een klein blokje kersenhout wat heeft gezorgd voor een subtiele rooksmaak en ik had het niet anders gewild. Blij mens!

Ik had een ribeye van bijna 2 kg dus hier een stuk afgesneden voor 3 personen

Deze vervolgens in de Noskos steak kruiden gezet en voor een uurtje of 4 in de koelkast.

De Joe klaargemaakt op 110 graden met een klein blokje kersenhout met alvast de soapstone geplaatst. Doeltemperatuur 43 graden.

Op 43 graden het vlees even geparkeerd onder folie en de Joe opgestookt naar 220 graden.

Vervolgens het vlees een mooie korst gegeven op de steen. Ik stond er verbaasd van hoe snel het vlees al op 53 graden was dus snel eraf. Hierna rusten voor 15 minuten onder aluminiumfolie.

Hierna het vlees aangesneden. Prachtige garing al zeg ik het zelf.

De chimichuri klaargezet

Bordje opgemaakt (ben geen chefkok hè

En smullen maar.
Ben ontzettend tevreden over het resultaat. Ik heb expres gekozen voor een klein blokje kersenhout wat heeft gezorgd voor een subtiele rooksmaak en ik had het niet anders gewild. Blij mens!