Beef en Steak

Ribeye indo Style en sambal drumstick

 
 
 
 

Peter64

BBQ Junkie
Berichten
5.008
Ribeye Indo Style

Goeie dikke ribeye (die van mij was 5 tot 6 cm)

Marinade
  • 2 el sojasaus (black Soy PRB)
  • 2 el ketjapmanis (ABC of Banco)
  • 2 el sesamolie
  • 2 cm^3 gember geraspt
  • 2 gekneusde tenen knoflook
  • 0,5 gehakselde lombok (spaanse peper)
Wegwijzer
Maak de marinade en doe deze tezamen met de ontdooide ribeye in een diepvrieszak en laat min. 6 uur marineren in de koelkast.
Indirect grillen. Roostertemperatuur < 130 C. Leg het searrooster al erop om op te warmen. Laat langzaam garen tot kerntemp van 48 C. Draai bij een kern van 30C en smeer ff in met de opgekookte marinade.
Maak nog een bus houtskool heet om het rooster snel op te warmen.
Van de Q halen en inpakken in folie. Q opjassen naar 240 C. roostertemp.
Sear de steak aan beide kanten voor 1,5 min. tot een kerntemp van 52 C.
Haal het vlees van de barbecue en laat het vlees losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Garneren met ketjapsaus, gesneden lente ui, spaanse peper en geroosterde sesamzaadjes.

Al met al heeft dit op de W57 een uurtje geduurd.

IMG_5414.jpg


IMG_5415.JPG


IMG_5417.JPG


IMG_5420.JPG


Ketjapsaus Variatie x
  • 2 teentjes knoffie. Fijn gehakseld
  • 1 sjalotje. Fijn gehakseld
  • 2 el olie
  • 2 el sojasaus
  • Halve limoen, sap
  • 1 el bruine bastard suiker
  • 2 el zoete chili saus
Verhit de olie. Voeg de zeer fijngesneden knoflook en sjalot toe, kort aanfruiten tot goudkleurig van kleur. Vervolgens de ketjap, sap van een halve limoen, bruine basterd suiker, sweet chili saus toevoegen. 2 minuten doorkoken en klaar.

Lekker met nasi goreng en eigen gemaakte atjar. (Beetje uitgeschot3n met de konjit)

IMG_4791.jpg


IMG_4796.jpg



Sambal drumsticks. De oude maar trouwe W47 weer eens van stal gehaald
- 4 drumsticks
- 1,5 el sambal badjak. (volgende keer neem ik oelek voor wat meer pit)
- 1 el olijf olie
- 0,5 el sesamolie
- rub van; 2 tl knoflookpoeder, 2 tl citroengras, 1 tl koenjit, 1,5 tl knoflook peper (toko rinus nijmegen)
Meng sambal, olie en de helft van de rub
Doe de drumstick onderhuids en aan de onderzijde goed in de marinade zetten.
Smeerde rest over het vel en strooi de overige rub erover. Laat 8 h marineren.
Indirect langzaam garen op houtskool tot een kern van 72C. Denk aan lekbakje. Daarna kort afgrillen.

Saté Babi. van varkenshaas
Volgens recept in Fire and Food. Nr 3 /2020
De goede lezer ziet dat er een stokje pleite is................ 😋

IMG_5410.jpg


IMG_5412.jpg


IMG_5413.jpg


IMG_4786.jpg


IMG_4788.jpg
 
Laatst bewerkt:
Man, man, man en dan om 17:00 posten...een uurtje voor mijn "voedertijd".....
Heerlijk weer Peter!
 
Man, man, man en dan om 17:00 posten...een uurtje voor mijn "voedertijd".....
Heerlijk weer Peter!
Voordeel van thuiswerken en op tijd stoppen. Kan je dan wat zinnigs doen en een draadje in dit forum maken.
 
Dat ziet er weer heerlijk uit Peter!

Die ribeye ga ik ook een keer maken. 😋
 
Wat een feest Peter. Die rib eye marinade ga ik zeker eens proberen
 
Owwwww, wat een lekkers weer allemaal......... doekje voor het kwijlen moeten pakken..... water loopt me in de mond :love::love:
 
Top gedaan peter
 
Zo dat ziet er lekker uit. Ik sluit me bij Marc aan we zijn altijd te bang een lekkere marinade voor een mooi stuk vol te gebruiken, maar dit is zeker een verrijking.
 
kom maar door hoor!
Dat ziet er verrekte goed uit zeg.
Goeie variant. Dank voor de inspiratie
 
Wauw, dat ziet er lekker uit zeg!
 
Ziet er weer heerlijk uit!
Vaak mooie Aziatische gerechten van jou Peter 👌🏻
Dat missende stokje is het proeven van de kok, een echte must!
 
Lekker eten , mooi biertje ernaast 😎

Dank voor het recept, komt op mijn to do lijst
 
Wow die ribeye sear is echt fantastisch! Ziet er uit als een heerlijk maaltje.
 
Dit ga ik zeker namaken. Ziet er heerlijk uit.
haha...namaken doen ze in China. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Jij gaat er gewoon lekker voor staan en geeft er een eigen twist aan. Succes.
 
Oef wat ziet die ribeye er goed uit Peter..
 
Oef wat ziet die ribeye er goed uit Peter..
Ja, inderdaad. Zag goed uit en smaakte prima. Maar deze is voltooid verleden tijd. Op naar een nieuwe steak.
😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan