- Berichten
- 5.008
Ribeye Indo Style
Goeie dikke ribeye (die van mij was 5 tot 6 cm)
Marinade
Maak de marinade en doe deze tezamen met de ontdooide ribeye in een diepvrieszak en laat min. 6 uur marineren in de koelkast.
Indirect grillen. Roostertemperatuur < 130 C. Leg het searrooster al erop om op te warmen. Laat langzaam garen tot kerntemp van 48 C. Draai bij een kern van 30C en smeer ff in met de opgekookte marinade.
Maak nog een bus houtskool heet om het rooster snel op te warmen.
Van de Q halen en inpakken in folie. Q opjassen naar 240 C. roostertemp.
Sear de steak aan beide kanten voor 1,5 min. tot een kerntemp van 52 C.
Haal het vlees van de barbecue en laat het vlees losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Garneren met ketjapsaus, gesneden lente ui, spaanse peper en geroosterde sesamzaadjes.
Al met al heeft dit op de W57 een uurtje geduurd.
Ketjapsaus Variatie x
Lekker met nasi goreng en eigen gemaakte atjar. (Beetje uitgeschot3n met de konjit)
Sambal drumsticks. De oude maar trouwe W47 weer eens van stal gehaald
- 4 drumsticks
- 1,5 el sambal badjak. (volgende keer neem ik oelek voor wat meer pit)
- 1 el olijf olie
- 0,5 el sesamolie
- rub van; 2 tl knoflookpoeder, 2 tl citroengras, 1 tl koenjit, 1,5 tl knoflook peper (toko rinus nijmegen)
Meng sambal, olie en de helft van de rub
Doe de drumstick onderhuids en aan de onderzijde goed in de marinade zetten.
Smeerde rest over het vel en strooi de overige rub erover. Laat 8 h marineren.
Indirect langzaam garen op houtskool tot een kern van 72C. Denk aan lekbakje. Daarna kort afgrillen.
Saté Babi. van varkenshaas
Volgens recept in Fire and Food. Nr 3 /2020
De goede lezer ziet dat er een stokje pleite is................![Face savoring food :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
Goeie dikke ribeye (die van mij was 5 tot 6 cm)
Marinade
- 2 el sojasaus (black Soy PRB)
- 2 el ketjapmanis (ABC of Banco)
- 2 el sesamolie
- 2 cm^3 gember geraspt
- 2 gekneusde tenen knoflook
- 0,5 gehakselde lombok (spaanse peper)
Maak de marinade en doe deze tezamen met de ontdooide ribeye in een diepvrieszak en laat min. 6 uur marineren in de koelkast.
Indirect grillen. Roostertemperatuur < 130 C. Leg het searrooster al erop om op te warmen. Laat langzaam garen tot kerntemp van 48 C. Draai bij een kern van 30C en smeer ff in met de opgekookte marinade.
Maak nog een bus houtskool heet om het rooster snel op te warmen.
Van de Q halen en inpakken in folie. Q opjassen naar 240 C. roostertemp.
Sear de steak aan beide kanten voor 1,5 min. tot een kerntemp van 52 C.
Haal het vlees van de barbecue en laat het vlees losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Garneren met ketjapsaus, gesneden lente ui, spaanse peper en geroosterde sesamzaadjes.
Al met al heeft dit op de W57 een uurtje geduurd.
Ketjapsaus Variatie x
- 2 teentjes knoffie. Fijn gehakseld
- 1 sjalotje. Fijn gehakseld
- 2 el olie
- 2 el sojasaus
- Halve limoen, sap
- 1 el bruine bastard suiker
- 2 el zoete chili saus
Lekker met nasi goreng en eigen gemaakte atjar. (Beetje uitgeschot3n met de konjit)
Sambal drumsticks. De oude maar trouwe W47 weer eens van stal gehaald
- 4 drumsticks
- 1,5 el sambal badjak. (volgende keer neem ik oelek voor wat meer pit)
- 1 el olijf olie
- 0,5 el sesamolie
- rub van; 2 tl knoflookpoeder, 2 tl citroengras, 1 tl koenjit, 1,5 tl knoflook peper (toko rinus nijmegen)
Meng sambal, olie en de helft van de rub
Doe de drumstick onderhuids en aan de onderzijde goed in de marinade zetten.
Smeerde rest over het vel en strooi de overige rub erover. Laat 8 h marineren.
Indirect langzaam garen op houtskool tot een kern van 72C. Denk aan lekbakje. Daarna kort afgrillen.
Saté Babi. van varkenshaas
Volgens recept in Fire and Food. Nr 3 /2020
De goede lezer ziet dat er een stokje pleite is................
![Face savoring food :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
Laatst bewerkt: