Beef en Steak

Ribeye directe bereiding

 

Robsteady

Kooltjesharker
Berichten
113
Goedemiddag!
Zojuist een mooi stuk graangevoerde Ribeye gekocht van bijna 700gram.
Nu wil ik deze aankomende week direct op de kamado bereiden.

Nu dacht ik zo ‘n minuut of 3 per kant bij n graad of 230-250?
Zo dicht mogelijk boven t vuur, kern thermometer erin tijdens t grillen en de Ribeye eraf halen bij 53 graden kerntemperatuur?
Dan nog n minuutje of 10 laten rusten onder aluminium folie.

Of moet ik t anders doen? Eerste keer Ribeye voor mij en best wel zonde als ik zo’n klomp mooi vlees verkloot als we eters hebben😅
 
Veel hangt van de dikte af.
Dikker dan 3 CM zou ik toch eerst een stuk indirect doen.
Tot bvb een 45 gr.
Dan even rusten tijdens opstoken Q.
Dan even stevig grillen aan beide kanten tot gewenste kerntemperatuur.
 
700 gram ribeye is dikker dan 2 vingers. Dus eerst indirect (of de kolen naar een kant en vlees op de andere/alu folie om de hitte te temperen/hitteschild/bedenk iets). Als je een dik stuk direct doet krijg je zowel gaat als niet gaar in 1 stuk.

Een dik stuk werkt gewoon niet direct. Net als een dun stuk geen zin heeft indirect.
 
Terug
Bovenaan Onderaan